Paholaisen biografia — pahan olemus, historia ja tulevaisuus

Kuula, Kari
Nimeke: Paholaisen biografia — pahan olemus, historia ja tulevaisuus
Tekijät: Kuula, Kari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516078376
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 381
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Kristillinen usko
Kirjastoluokka: 23.1 Jumala-käsite. Jumalan toiminta
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurihistoria, filosofia, uskontohistoria, uskomukset, pahuus, paha, antikristus, paholainen
E-kirja , 2011
EPUB
15,90 €

Paholainen on kristillisen henkilökavalkadin erikoisin hahmo. Hänen elämäkertaansa ovat esitelleet niin vakavat teologit ja suuret kirjailijat kuin vitsinikkarit ja taidemaalarit. Samassa yhteydessä on usein pohdittu pahuuden ongelmaa: miksi maailmassa on pahaa ja kärsimystä?

Teologian tohtori Kari Kuula on tarttunut jälleen tulikivenkatkuiseen aiheeseen. Hän käy läpi paholaiskäsitysten historian Vanhasta testamentista moderniin teologiaan. Lukijalle esitellään virallisen opin ja kansantarinoiden näkemyksiä helvetin imperiumin valtiaasta. Samalla tutkitaan eri aikakausien tarjoamia vastauksia klassiseen kysymykseen "Miksi Jumala sallii pahan?"

Vakavaa tietokirjaa kevennetään toisinaan humoristisella otteella, koska paholaisesta on keksitty lukemattomia vitsejä jo varhaiselta keskiajalta alkaen. Häneen on suhtauduttu myös säälivän suojelevasti, sillä kansantarinoiden piruparkaa on pidetty ihmisen symbolina.


Katso myös näitä tuotteita