Nivelet kuntoon — Elämää ennen ja jälkeen tekonivelten

Vainikainen, Tuula
Nimeke: Nivelet kuntoon — Elämää ennen ja jälkeen tekonivelten
Tekijät: Vainikainen, Tuula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523541641
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 248
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Hyvinvointi ja terveys
Kirjastoluokka: 59.52 Liikuntaelimet. Liikuntaelinten taudit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tuki- ja liikuntaelinten taudit, nivelsairaudet, nivelrikko, tuki- ja liikuntaelimet, nivelet, polvet, lonkka, hoito, hoitomenetelmät, leikkaushoito, tekonivelet, potilaat, kokemukset
Nivelvaivat haittaavat monen elämää, vaikeuttavat liikkumista ja aiheuttavat kipua. Nivelrikkoa ei pystytä parantamaan, mutta sen etenemistä voidaan hidastaa ja siitä kärsivän elämänlaatua parantaa. Vuosittain yli 20 000 suomalaista saa polven tai lonkan nivelrikon vuoksi tekonivelen.

Lääketieteen toimittaja Tuula Vainikainen kertoo, miten polven ja lonkan nivelvaivat syntyvät ja kuinka niiden kanssa voi selviytyä. Kirjassa kerrotaan, kuinka voimme pitää huolta kantavista rakenteistamme ja kuinka elämä sujuu silloin, kun tekonivel tulee ajankohtaiseksi. Tekonivelleikkaus on iso operaatio, joka mietityttää ennalta ja josta kuntoutuminen vaatii onnistuakseen paljon potilaan omaa panosta.

Kirjassa puhuvat sekä lääketieteen ammattilaiset että kokemusasiantuntijat - polvi- ja lonkkarikkoiset itse. Mukana on runsaasti hyödyllistä tietoa sekä nivelkunnosta, tekonivelleikkaukseen valmistumisesta että elämästä tekonivelen kanssa.

Tuula Vainikainen on turkulainen tiedottaja sekä terveys- ja perheasioihin erikoistunut toimittaja. Hänet on valittu vuoden tiedetoimittajaksi 2010 ja hän on kirjoittanut useita tietokirjoja, esim. Miksi aina väsyttää? (2017) ja Kumppanina muistisairaus (2016).Katso myös näitä tuotteita