Ina ja Tito — Kohtauksia Collianderien taiteilijaliitosta

Holmberg, Annina; Löytty, Olli
Nimeke: Ina ja Tito — Kohtauksia Collianderien taiteilijaliitosta
Tekijät: Holmberg, Annina (Kirjoittaja)
Löytty, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523542419
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 246
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Elämäkerrat, henkilöhistoria
Kulttuuri, historia, taide
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taiteilijat, kuvataiteilijat, kirjailijat, aviopuolisot, taiteilijuus, avioliitto, parisuhde, perhe-elämä, matkat, ortodoksisuus, henkilöhistoria
Äänikirja, 2021
MP3
18,90 €

Ina Behrsen ja Tito Colliander kohtasivat 1920-luvun lopulla. He kumpikin olivat muuttaneet lapsuuden Pietarista vallankumouksen jaloista Suomeen. Kohtaamisesta alkoi pitkä yhteinen taival, taiteilijaliitto, jossa molemmat saattoivat toteuttaa omaa kutsumustaan, Ina kuvataiteilijana ja Tito ensi sijassa kirjailijana.

Annina Holmbergin ja Olli Löytyn teos piirtää moniulotteisen kuvan Ina ja Tito Collianderin elämästä ja kumppanuudesta. Monen kulttuurin vaikutuspiirissä kasvaneet Collianderit olivat kosmopoliitteja, joiden maailmassa kielet ja kulttuurivaikutteet sekoittuivat. Myös ortodoksisella uskolla oli heille myöhemmässä elämässä suuri merkitys.

Ina ja Tito on kirja taiteesta ja rakkaudesta, mutta myös perheestä, arjesta ja kumppanuudesta - kaikesta siitä, minkä keskellä taidetta tehdään.


Annina Holmberg on kirjailija ja käsikirjoittaja. Olli Löytty on kirjallisuudentutkija ja tietokirjailija. He ovat mm. toimittaneet yhdessä Taina Westin kanssa teoksen Minun Valamoni - Tarinoita luostarista (2017).


Katso myös näitä tuotteita