Erityislapsen vanhempana — Voimavaroja hyvään elämään

Anttila, Ulla
Nimeke: Erityislapsen vanhempana — Voimavaroja hyvään elämään
Tekijät: Anttila, Ulla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523542488
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 160
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 14.8 Ihmissuhteiden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lapsiperheet, erityislapset, erityisnuoret, lapset (perheenjäsenet), vammaiset, vammaisuus, sairaudet, vanhemmuus, vanhemmat, parisuhde, selviytyminen, jaksaminen, arki, tukimuodot
E-kirja, 2020
EPUB
21,90 €

Erityistä hoivaa tai hoitoa tarvitsevan lapsen tarpeet vaikuttavat merkittävästi lapsen vanhempien ja koko hänen perheensä elämään. Lapsen asioista huolehtiminen, yhteydenpito hoitoon osallistuviin tahoihin ja päivittäiset hoitotoimet vaativat vanhemmilta paljon voimavaroja.

Ulla Anttilan teos tarjoaa erityislapsen vanhemmille keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja jaksamisen vahvistamiseen. Teos tunnistaa vanhempien kuormituksen moni-ilmeisyyden ja syyt. Se kannustaa tietoiseen huolehtimiseen omasta hyvinvoinnista samoin kuin lapsen ja omien oikeuksien selvittämiseen. Kun vanhemmat voivat hyvin, koko perhe voi paremmin.

Kirja on suunnattu erityislasten vanhemmille, mutta siitä on hyötyä myös erityislasten perheiden kanssa työskenteleville ja kaikille muillekin, jotka miettivät erityislasten ja heidän perheittensä hyvinvointia (hallinnossa, eri palveluissa, aikuiskoulutuksessa).

Ulla Anttila on kehitysvammaisen aikuisen tyttären äiti, sosiaalipsykologi, kognitiivinen lyhytterapeutti ja ratkaisukeskeisen psykoterapian opiskelija. Hän on myös sotatieteiden tohtori. Anttila toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 1991-2007 ja on toiminut mm. eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtajana ja Autismi- ja Aspergerliiton varapuheenjohtajana.


Katso myös näitä tuotteita