Tyrvään Pyhän Olavin kirkko — sata ja yksi kuvaa

Lavonen, Kuutti; Rauhala, Osmo; Silveri, Pirjo
Nimeke: Tyrvään Pyhän Olavin kirkko — sata ja yksi kuvaa
Tekijät: Lavonen, Kuutti (Kirjoittaja)
Rauhala, Osmo (Kirjoittaja)
Silveri, Pirjo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522471031
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 44,70 € (40,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 143
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kulttuuri, historia, taide
Kirjastoluokka: 74.92 Piirustus- ja maalaustaiteen historia, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirkkorakennukset, jälleenrakentaminen, Pyhän Olavin kirkko (Vammala), kivikirkot, arkkitehtuuri, kirkkotaide, kirkkomaalaukset, maalaustaide, sisustus, kirkolliset esineet, alttarit, saarnatuolit, historia
Keskiaikainen Tyrvään Pyhän Olavin kirkko rakennettiin uudelleen perinteisin menetelmin sen vahingoituttua tuhopoltossa 1997. Kahden taiteilijan, Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan, sisätiloihin tekemät maalaukset valmistuivat kesällä 2009. Kirkosta syntyi palkittu kokonaisuus, jota kävi parissa kuukaudessa ihailemassa yli 30 000 ihmistä. Tyrvään kirkossa pitkä historia, kristinuskon keskeinen sanoma ja nykytaiteen tulkinta yhdistyvät Suomessa ja koko maailmassa ainutlaatuisella tavalla.

Teos esittelee kirkon maalaustaiteellisen kokonaisuuden sanoin ja kuvin. Rauhala ja Lavonen ovat tavoittaneet hämmästyttävän puhuttelevalla tavalla keskiaikaisen kirkkotilan tunnelman omasta taiteellisesta ilmaisustaan tinkimättä. Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on korkeatasoinen taidekirja, joka avaa lukijalle teosten syntyä taiteilijoiden kertomana. Tekstit ovat suomeksi ja osin englanniksi.


Katso myös näitä tuotteita