Taakka vai turva? — Mitä kannan mukanani menneiltä sukupolvilta

Juusola, Aino
Nimeke: Taakka vai turva? — Mitä kannan mukanani menneiltä sukupolvilta
Tekijät: Juusola, Aino (Kirjoittaja)
Keinonen, Elina (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523548404
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.10.2023
Hinta: 19,95 € (18,14 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 7t 5m 0s
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Psykologia
Elämäntaito
Äänikirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Avainsanat: ylisukupolvisuus, minäkuva, identiteetti, narratiivisuus, kokemukset, tunteet, traumat, elämänhistoria, perheet, suvut, resilienssi, itsekasvatus, itsensä hyväksyminen, persoonallisuuden kehitys, perusturvallisuus, minätarina
E-kirja, 2023
EPUB
18,90 €

Kovakantinen kirja, 2024

32,90 €

Minkälaista tarinaa itsestäsi kannat mukanasi? Entä millainen on sukusi ja perheesi tarina ja miten se elää sinussa? Onko sinua kuvattu pienenä ujoksi ja araksi - tai villiksi ja hankalaksi? Oletko saanut suvultasi mallin yksin pärjäämisestä vai toisiin tukeutumisesta?

Aino Juusola kutsuu teoksessaan sanallistamaan näitä usein tiedostamattomiakin suhtautumistapoja, uskomuksia ja toimintamalleja. Sukupolvelta toiselle kantautuu itseymmärrykseemme monesti paljon sellaista, joka ei palvele meitä tänä päivänä - kuluttavia tunteita ja rajoittavia toiminnan tapoja. Toisaalta näkymättömänä perintönä voi saada myös paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista.

Kun tulemme tietoiseksi näistä tarinoista, tunteista ja malleista, voimme pohtia mitä haluamme säilyttää, mitä muuttaa ja mistä päästää irti. Emme ole historiamme vankeja, vaan voimme kirjoittaa tarinamme uudelleen, löytää sisäisen turvan ja myötätunnon.

Aino Juusola on trauma- ja kriisiterapiaan erikoistunut psykologi ja psykoterapeutti. Hän on julkaissut aiemmin teoksen Jutellaanko? Miten käsitellä lapsen kanssa vaikeita asioita (2021).


Katso myös näitä tuotteita