Taakka vai turva? — Mitä kannan mukanani menneiltä sukupolvilta

Juusola, Aino
Nimeke: Taakka vai turva? — Mitä kannan mukanani menneiltä sukupolvilta
Tekijät: Juusola, Aino (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523546554
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.9.2023
Hinta: 32,90 € 23,03 € (20,94 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 263
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Psykologia
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 14.8 Ihmissuhteiden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ylisukupolvisuus, minäkuva, identiteetti, narratiivisuus, kokemukset, tunteet, traumat, elämänhistoria, perheet, suvut, resilienssi, itsekasvatus, itsensä hyväksyminen, perusturvallisuus, persoonallisuuden kehitys, harjoitukset
Äänikirja, 2023
MP3
13,97 €

E-kirja, 2023
EPUB
13,23 €

Minkälaista tarinaa itsestäsi kannat mukanasi? Entä millainen on sukusi ja perheesi tarina ja miten se elää sinussa? Onko sinua kuvattu pienenä ujoksi ja araksi - tai villiksi ja hankalaksi? Oletko saanut suvultasi mallin yksin pärjäämisestä vai toisiin tukeutumisesta?

Aino Juusola kutsuu teoksessaan sanallistamaan näitä usein tiedostamattomiakin suhtautumistapoja, uskomuksia ja toimintamalleja. Sukupolvelta toiselle kantautuu itseymmärrykseemme monesti paljon sellaista, joka ei palvele meitä tänä päivänä - kuluttavia tunteita ja rajoittavia toiminnan tapoja. Toisaalta näkymättömänä perintönä voi saada myös paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista.

Kun tulemme tietoiseksi näistä tarinoista, tunteista ja malleista, voimme pohtia mitä haluamme säilyttää, mitä muuttaa ja mistä päästää irti. Emme ole historiamme vankeja, vaan voimme kirjoittaa tarinamme uudelleen, löytää sisäisen turvan ja myötätunnon.

Aino Juusola on trauma- ja kriisiterapiaan erikoistunut psykologi ja psykoterapeutti. Hän on julkaissut aiemmin teoksen Jutellaanko? Miten käsitellä lapsen kanssa vaikeita asioita (2021).


Katso myös näitä tuotteita