Sopivia ja sopimattomia — Lempi, luokka ja suomalainen parisuhde

Järvinen, Katriina; Kolbe, Laura
Nimeke: Sopivia ja sopimattomia — Lempi, luokka ja suomalainen parisuhde
Tekijät: Järvinen, Katriina (Kirjoittaja)
Kolbe, Laura (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523540729
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € 23,03 € (20,94 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Yhteiskunta, ympäristö
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: parisuhde, avioliitto, avoliitto, perheet, perustaminen, perhetausta, sosiaalinen tausta, sosiaalinen kerrostuneisuus, yhteiskuntaluokat, sosiaalinen liikkuvuus, kokemukset, tasa-arvo, hyvinvointivaltio
E-kirja, 2019
EPUB
15,33 €

Äänikirja, 2020
MP3
13,93 €

Katseet kohtaavat ja rakkaus täyttää sydämen. Asialla on harvoin kuitenkaan yksin Amor, sillä siihen, kuka löytää kenetkin vaikuttavat elämänpiiriimme ja taustamme. Ja kun yhteen asti on päästy, kyse ei ole vain kahden kaupasta, vaan mukana tulevat kummankin lähiyhteisö, suku ja sen arvostukset.

Katriina Järvinen ja Laura Kolbe avaavat teoksessaan parisuhteen muotoutumiseen usein huomaamattamme vaikuttavia jännitteitä. Vaikka menneen maailman naimakaupat ja säädynmukaiset avioliitot voivat tuntua kaukaisilta, taustaansa ei pääse eroon kukaan.

Teos on yleistä ja yksityistä yhdistävä tutkimusmatka suomalaisen parisuhteen sopiviin ja sopimattomiin ennen ja nyt.

Tekijöiden Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa -kirjan tavoin se hätkähdyttää ja saa lukijan katsomaan elämäänsä uusin silmin.

Katriina Järvinen on psykoterapeutti ja luennoitsija. Hän on kirjoittanut mm. teokset Kaikella kunnioituksella (2014) ja Saanko esitellä (2017). Laura Kolbe on Euroopan historian professori Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut mm. teokset Nykyajan nainen (2016) ja Koti, katu, kortteli (2018). Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa, Järvisen ja Kolben edellinen yhteinen teos, ilmestyi 2007.


Katso myös näitä tuotteita