Pyhän kosketus luonnossa — johdatus kristilliseen ekoteologiaan

Kainulainen, Pauliina
Nimeke: Pyhän kosketus luonnossa — johdatus kristilliseen ekoteologiaan
Tekijät: Kainulainen, Pauliina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516074620
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,50 € (31,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 274
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Kirjastoluokka: K23 DOGMATIIKKA. KRISTILLINEN ETIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ekoteologia, prosessiteologia, kristillinen etiikka, kristinusko, luontosuhde, eksegetiikka, ympäristökysymykset, ekofeminismi, hengellisyys, kaupunkiekologia, ympäristösuunnittelu, kirkko (instituutio), luterilaiset kirkot, ortodoksinen kirkko, ympäristönsuojelu, uskontoteologia, aatehistoria, historia
Kasvava huoli ympäristön tilasta on pakottanut kristillisen perinteen arvioimaan, millä tavalla teologinen ajattelu vaikuttaa ihmisen luontosuhteen muotoutumiseen. Tämänkaltainen pohdinta on keskeistä ekoteologiassa, josta on muodostunut maailmanlaaja teologinen uudistusliike.

Monien ekoteologien mielestä ympäristöystävällistä (maapallon elämää puolustavaa) teologiaa on mahdollista luoda vain, jos palataan kristinuskon alkuperäisille lähteille. Teoksessa paneudutaan ekoteologisen ajattelun juuriin, perusteluihin ja sovellutuksiin niin itäisessä kuin läntisessä kristikunnassa. Tämän lisäksi kirjassa pohditaan perinteisen suomalaisen luontosuhteen antia yleiseen ekoteologiseen keskusteluun.


Katso myös näitä tuotteita