Miten uskoa kun ei voi uskoa? — Martti Lutherin ja Erasmuksen väittely Ihmisen vapauden rajoista

Ruokanen, Miikka
Nimeke: Miten uskoa kun ei voi uskoa? — Martti Lutherin ja Erasmuksen väittely Ihmisen vapauden rajoista
Alkuteos: Trinitarian Grace in Martin Luther´s The Bondage of the Will
Tekijät: Ruokanen, Miikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523546844
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 22.11.2022
Hinta: 34,90 € 24,43 € (22,21 € alv 0 %)

Alkuteos: Trinitarian Grace in Martin Luther´s The Bondage of the Will
Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 400
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Kirjastoluokka: 23.3 Pelastusoppi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: armo, pelastus, usko, vapaa tahto, polemiikki, teologia, kristinusko, humanismi, reformaation aika
E-kirja, 2022
EPUB
18,13 €

Sukellus Lutherin ajattelun keskiöön.

Miksi jotkut uskovat ja toiset eivät, vaikka kuulevat saman sanoman? Miten usko syntyy? Onko ihmisellä vapaus valita usko?

Näistä keskusteltiin reformaation kuuluisimmassa väittelyssä teologi Martti Lutherin ja humanisti Erasmuksen välillä viisi vuosisataa sitten. Näihin ajattomiin kysymyksiin paneutuu myös professori Miikka Ruokanen tutkimuksessaan. Hän tarjoaa Lutherin pääteoksen Sidotun ratkaisuvallan tarkan analyysin, jollaista ei ole ollut aiemmin tarjolla. Ruokasen teos perustuu hänen Cambridgen yliopistossa laatimaansa tohtorinväitöskirjaan.

Ruokanen esittää ymmärrettävänä kokonaisuutena Lutherin teologian ytimen, käsityksen Jumalan armosta. Hän edistää kansainvälisesti tunnettua suomalaista Luther-tutkimusta nostamalla Kolminaisuuden ja Pyhän Hengen asemaa Lutherin Kristus-keskeisessä armokäsityksessä.

Teos sopii kaikille epäuskosta, uskosta ja ihmisen vapauden rajoista kiinnostuneille.

“Ruokasen syvällinen analyysi todentaa reformaattorin teologian profeetallisen merkityksen 21. vuosisadalle. Tutkimus avaa tuoreen näkökulman Lutherin teologian ytimeen. Tämä on uutta luova resurssi kirkoille eri puolilla maailmaa.”
Prof. David F. Ford, University of Cambridge, Britannia

“Ruokanen perustelee aidosti uuden, luotettavan tulkinnan Lutherin teologisesta pääteoksesta. Hän edistää ratkaisevasti suomalaista Luther-tulkintaa.”
Prof. Ian A. McFarland, Emory University USA

“Ruokasen kirja paljastaa reformaation keskeisen teeman ja sen merkityksen aikamme globaalille kirkolle. Kirja on viisas ja luotettava opas Lutherin armo-oppiin ja sen ekumeenisiin mahdollisuuksiin.”
Prof. Tom Greggs, University of Aberdeen, Britannia

”Ruokanen onnistuu laatimaan erinomaisen kokonaiskatsauksen Lutherin pääteokseen. Hän on laatinut tasokkaan ja selkeän perustutkimuksen klassisesta aiheesta. Pyhän Hengen teologian avulla voidaan esittää selkeästi armon Jumala-keskeisyys.”
Prof. Risto Saarinen, Helsingin yliopisto

“Ruokasen inspiroiva tutkimus selittää oppineesti ja syvällisesti, mitä Luther tarkoittaa Kristuksen ja uskovan yhtymyksellä.”
Prof. Robert Kolb, Concordia Seminary,USA

“Jokaisen, jolla on intohimoa Lutherin teologiaan, tulisi lukea tämä kirja.”
Prof. Mark Mattes, Grand View University, USA

Teologian tohtori (Helsinki) ja filosofian tohtori (Cambridge) Miikka Ruokanen on Helsingin yliopiston dogmatiikan emeritusprofessori sekä systemaattisen teologian professori Nanjingin teologisessa seminaarissa Kiinassa, missä hän myös asuu. Ruokanen on Sanan ajan pitkäaikainen tekijä.


Katso myös näitä tuotteita