Miten uskoa kun ei voi uskoa? — Martti Lutherin ja Erasmuksen väittely Ihmisen vapauden rajoista

Ruokanen, Miikka
Nimeke: Miten uskoa kun ei voi uskoa? — Martti Lutherin ja Erasmuksen väittely Ihmisen vapauden rajoista
Alkuteos: Trinitarian Grace in Martin Luther´s The Bondage of the Will
Tekijät: Ruokanen, Miikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523546844
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.11.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.11.2022
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Alkuteos: Trinitarian Grace in Martin Luther´s The Bondage of the Will
Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Uutuudet
Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Tulossa
Kirjastoluokka: 23.3 Pelastusoppi
E-kirja, 2022
EPUB
25,90 €

Voiko ihminen itse vaikuttaa siihen, pelastuuko hän vai ei? Voiko kukaan olla varma pelastumisestaan? Näitä kristinuskon visaisia ongelmia käsiteltiin jo reformaation ajan tunnetuimmassa väittelyssä Martti Lutherin ja Erasmus Rotterdamilaisen välillä. Yhä ajankohtaisiin kysymyksiin paneutuu nyt professori Miikka Ruokanen uusimmassa teoksessaan. Hän tarjoaa Lutherin pääteoksen Sidotun ratkaisuvallan tarkan analyysin, jollaista ei ole aiemmin ollut tarjolla.

Ruokanen sitoo yhteen Lutherin ajattelun keskeiset osa-alueet selkeäksi ja helposti lähestyttäväksi kokonaisuudeksi. Sellaisena teos on toimiva opas Lutherin ajattelun perusperiaatteisiin. Samalla se vie merkittävästi eteenpäin suomalaista Luther-tutkimusta nostamalla Kolminaisuuden ja Pyhän Hengen keskeisyyttä Lutherin armokäsityksessä.
Kysymykset tahdonvapaudesta ja armonvalinnasta ovat edelleen merkityksellisiä ajassa, joka korostaa ihmisen vapautta. Ruokasen teos sopiikin kaikille epäuskosta, uskosta ja vapaan valinnan rajoista kiinnostuneille.

”Ruokanen onnistuu laatimaan erinomaisen kokonaiskatsauksen Lutherin pääteokseen.” (Prof. Risto Saarinen)
”Ruokanen summaa hyvin suomalaisen Luther-tutkimuksen keskeiset ideat sekä täydentää niitä olennaisilta kohdin.” (Dos. Olli-Pekka Vainio)
”Ruokanen luo aidosti uuden, luovan näkökulman Lutherin käsitykseen syntisen vanhurskauttamisesta. Kysymyksessä on huomattava kontribuutio kansainväliseen Luther-tutkimukseen.” (Prof. Ian McFarland)
”Ruokasen väittämiä on pidettävä suuren luokan teeseinä.” (TT Reijo Arkkila)


Teologian tohtori (Helsinki) ja filosofian tohtori (Cambridge) Miikka Ruokanen on Helsingin yliopiston dogmatiikan emeritusprofessori sekä systemaattisen teologian professori Nanjingin teologisessa seminaarissa Kiinassa, missä hän myös asuu. Ruokanen on Sanan ajan pitkäaikainen tekijä.


Katso myös näitä tuotteita