Matkalla ohjaajuuteen

Kalliola, Tiina; Kurki, Arja; Salmi, Marjaana; Tamminen-Vesterbacka, Tutta
Nimeke: Matkalla ohjaajuuteen
Tekijät: Kalliola, Tiina (Kirjoittaja)
Kurki, Arja (Kirjoittaja)
Salmi, Marjaana (Kirjoittaja)
Tamminen-Vesterbacka, Tutta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522470553
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,10 € (27,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 164
Tuoteryhmät: Oppikirjat ja -materiaalit
Sosiaali- ja terveysala
Kirjastoluokka: K38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Koulutusaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työnohjaus, identiteetti, työnohjaajat, ammattitaito, vuorovaikutus, moniammatillisuus, työ, ohjaus (neuvonta ja opastus)
Matkalla ohjaajuuteen on tarkoitettu kaikille niille, joiden työssä ohjaaminen on keskeisessä asemassa. Se soveltuu oppikirjaksi etenkin sosiaali- ja terveysalan, lapsi- ja perhetyön sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkintojen opiskelijoille. Teos käsittelee kokoavasti asioita, joista ohjaaminen rakentuu. Koska ne toistuvat samana riippumatta ympäristöstä tai ryhmästä, kirjaa voi hyödyntää monissa eri yhteyksissä.

Kirja kuvaa laajasti ohjaamisen käytäntöjä sekä yksilöiden että ryhmien näkökulmasta. Käytäntöjen lisäksi teos käsittelee ohjaajan itsetuntemuksen merkitystä, ohjaajaksi kasvamista, vuorovaikutustaitoja sekä moniammatillisuutta ja verkostotyötä. Ohjaaminen nähdään kokonaisvaltaisena toimintana, jossa ohjaajan persoona on tärkeä työväline. Lukukohtaiset tiivistelmät, soveltavat tehtävät sekä havainnollinen kuvitus tukevat asioiden omaksumista.

Tiina Kalliola toimii nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen lehtorina Keski-Uudenmaan ammattiopistossa. Arja Kurki työskentelee erityiskasvatuksen lehtorina ja Marjaana Salmi nuorisotyön lehtorina Järvenpään Seurakuntaopistossa. Tutta Tamminen-Vesterbacka on vammaispalveluita kehittävän Yhteinen elämä -projektin projektipäällikkö.


Katso myös näitä tuotteita