Kristinuskon ja juutalaisuuden juuret — Arkeologian näkökulmia

Hakola, Raimo; Pakkala, Juha
Nimeke: Kristinuskon ja juutalaisuuden juuret — Arkeologian näkökulmia
Tekijät: Hakola, Raimo (Kirjoittaja)
Pakkala, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516076471
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 48,74 € 34,12 € (31,02 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Kristillinen usko
Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Kirjastoluokka: K22 RAAMATTU. RAAMATUNTUTKIMUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: raamatunhistoria, arkeologia, kristinusko, pyhät paikat, Raamatun henkilöt, juutalaisuus, synagogat, hellenismi, kulttuurihistoria, muinaisjäännökset, kaivaukset, rakennuskulttuuri, historia
Mitä Israelin kansan alkuperästä tiedetään? Milloin monoteismi eli usko yhteen Jumalaan syntyi? Kuinka laajalle hellenistinen ja roomalainen kulttuuri oli levinnyt Jeesuksen ajan Israelissa? Kävikö Jeesus teatterissa? Mitä kreikkalainen auringonjumala tekee juutalaisessa synagogassa?

Arkeologiasta voidaan etsiä vastauksia näihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin kysymyksiin, joihin Raamattu ei anna yksiselitteistä vastausta. Arkeologia avaa näkökulman, joka rikastaa kuvaa kristinuskon ja juutalaisuuden juurista ja osoittaa, kuinka monimuotoinen maailma Raamatun tekstien taustalle kätkeytyy. Kristinuskon ja juutalaisuuden juuret on ensimmäinen yleistajuinen mutta samalla tieteellinen suomenkielinen johdatus Raamatun arkeologiaan. Siinä kuvataan useita arkeologisia kohteita ja löytöjä, joita ei ole aiemmin esitelty suomenkielisessä kirjallisuudessa. Runsas nelivärikuvitus täydentää teoksen.

Raimo Hakola on Uuden testamentin eksegetiikan ja Juha Pakkala Vanhan testamentin eksegetiikan dosentti Helsingin yliopistossa. Pakkala johtaa arkeologisia kaivauksia Israelin Kinneretissä.


Katso myös näitä tuotteita