Kohtaamisia lapsiperheissä — Menetelmiä perhetyöhön

Vilén, Marika; Seppänen, Paula; Tapio, Nina; Toivanen, Riikka
Nimeke: Kohtaamisia lapsiperheissä — Menetelmiä perhetyöhön
Tekijät: Vilén, Marika (Toimittaja)
Seppänen, Paula (Toimittaja)
Tapio, Nina (Toimittaja)
Toivanen, Riikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516079939
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 259
Tuoteryhmät: Oppikirjat ja -materiaalit
Sosiaali- ja terveysala
Kirjastoluokka: K37.4 Perhepolitiikka
Koulutusaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perhetyö, perheneuvonta, professionalismi, vanhemmuus, vuorovaikutus, parisuhde, psykososiaalinen tuki, lapsiperheet, vauvaperheet
Vanhemmuuden tukeminen, perheen toimintakyvyn vahvistaminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen korostuvat aikana, jolloin taloudellinen epävarmuus ja huoli työpaikoista rasittavat perheitä ja kuluttavat voimavaroja. Tällöin saatetaan tarvita erilaisia tukitoimia, esimerkiksi kuntien, seurakuntien ja järjestöjen tarjoamaa perhetyötä. Perhetyön tavoitteena on tarjota perheille apua ja tukea silloin, kun lasten kasvatukseen, parisuhteeseen ja vanhemmuuteen tai perhe-elämään liittyy pulmia. Ongelmien sijasta perhetyössä korostetaan perheiden voimavaroja.

Kohtaamisia lapsiperheissä on käytännönläheinen teos, joka tarjoaa työkaluja perheiden tukemiseen perhetyötä tekeville ja sitä opiskeleville. Teokseen on koottu perhetyön menetelmätietoutta ensimmäistä kertaa yksiin kansiin. Teoksessa käsitellään mm. vanhemmuuden tukemista sekä tarjotaan välineitä vuorovaikutuksen tukemiseen lapsiperheissä.

Kirjan ovat toimittaneet psykologi Marika Vilen, pastori ja psykoterapeutti Nina Tapio, sosionomi (YAMK) Paula Seppänen ja psykologi, psykoterapeutti Riikka Toivanen. Kirjoittajaryhmä koostuu perhetyön ammattilaisista, opettajista ja tutkijoista. Kirjan on kuvittanut Anita Polkutie.


Katso myös näitä tuotteita