Kekkosen kisat — Urho Kekkonen ja urheilu

Pelttari, Hannu
Nimeke: Kekkosen kisat — Urho Kekkonen ja urheilu
Tekijät: Pelttari, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522889560
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 229
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Elämäkerrat, henkilöhistoria
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: presidentit, poliitikot, urheilijat, urheiluvaikuttajat, urheilu, kilpaurheilu, kuntoliikunta, henkilöhistoria, urheiluhistoria
Urho Kekkonen liikkui aktiivisesti koko ikänsä, ja urheilullisuus oli osa hänen persoonaansa ja julkisuuskuvaansa. Kekkonen ei ollut vain innokas liikunnanharrastaja; nuorena hän oli hyvä kansallisen tason kilpaurheilija ja olipa jopa lähellä saada edustuspaikan Pariisin olympialaisiin 1924. Sittemmin urheilu oli Kekkoselle myös osa politiikkaa - järjestöissä, valtakunnan politiikassa ja kansanliikunnan puolesta puhuvana maan isänä.

Hannu Pelttarin teos piirtää monipuolisen kuvan Kekkosen suhteesta urheiluun. Teoksessa käsitellään Kekkosen urheilu-ura ja kerrotaan urheilun ja sen parissa toimimisen vaikutuksista hänen uraansa ja elämäänsä. Urheilu-Kekkonen oli sama särmikäs ja aikaansaava hahmo kuin poliitikko Kekkonen - vain pidetympi. Kirjassa kuvataan myös sitä, kuinka hän vielä presidenttinä ollessaan pyrki käyttämään valtaansa urheiluun liittyvissä päätöksissä. Ensimmäistä kertaa esitellään Kekkosen urheilupiirin keskeiset henkilöt ja se, miten Kekkonen sekä pilkkasi että palkitsi näitä uskottuja.


Katso myös näitä tuotteita