Kalevi "Kallu" Tuominen — Urheilun vahva ääni

Teronen, Arto; Vuolle, Jouko
Nimeke: Kalevi "Kallu" Tuominen — Urheilun vahva ääni
Tekijät: Teronen, Arto (Kirjoittaja)
Vuolle, Jouko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523545472
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.1.2022
Hinta: 33,90 € (30,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tuotem. kuvaus: + kuvaliite
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Elämäkerrat, henkilöhistoria
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: urheilujohtajat, urheiluvaikuttajat, urheilu, huippu-urheilu, urheilijat, valmennus, valmentajat, urheiluhistoria, historia
Kalevi Tuominen oli vuosikymmenten ajan keskeinen suomalainen urheiluvaikuttaja, joka teki pitkän uran Suomen olympiakomitean valmennuspäällikkönä. Hän menestyi myös itse urheilijana ja valmentajana.

Koko ikänsä Kallu antoi äänensä kuulua urheilun puolesta. Se ääni kantoi kauas. Urheilun edusmiehenä Tuominen oli vertaansa vailla. Hän oli usein siellä, missä tapahtui, ja usein hän myös sai tapahtumaan. Hänen uralleen mahtuu upeita suomalaisen urheilun menestyksen hetkiä mutta myös vaikeita ja kritisoituja ratkaisuja. Suomalaista urheiluvalmennusta Tuominen kehitti kansainvälisin opein tavalla, joka loi perustan nykyaikaiselle valmennukselle.

Arto Terosen ja Jouko Vuolteen kirjoittama henkilökuva piirtää kuvan suomalaisen urheiluelämän legendasta ja valmentajien valmentajasta, jolla säilyi pilke silmäkulmassa loppuun asti.

Arto Teronen ja Jouko Vuolle ovat kokeneita urheilutoimittajia, joiden Kiveen hakatut -sarja on suosittu niin radiossa kuin kirjoina. He ovat kirjoittaneet myös useita henkilökuvia.


Katso myös näitä tuotteita