Johdatus uskonnonfilosofiaan

Vainio, Olli-Pekka; Visala, Aku
Nimeke: Johdatus uskonnonfilosofiaan
Tekijät: Vainio, Olli-Pekka (Kirjoittaja)
Visala, Aku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522472045
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,90 € (39,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 287
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Uskonto ja filosofia
Kirjastoluokka: K21 USKONNONFILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uskonnonfilosofia, uskonto (uskominen), filosofia, Jumala, jumaluus, teismi, ateismi, usko, järki, uskonnollinen kieli, tiede, moraali, kristinusko, teologia, systemaattinen teologia
E-kirja, 2011
EPUB
24,90 €

Mikä on uskon ja järjen suhde? Tekeekö tiede uskonnon mahdottomaksi? Suomessa keskustellaan paljon uskontoon, uskonnottomuuteen ja kristinuskoon liittyvistä kysymyksistä ja ongelmista. Keskusteluun liittyy joukko filosofisia kysymyksiä, joita uskonnonfilosofia tarkastelee: Millaiset uskomukset ovat järkeviä? Voidaanko Jumalan olemassaoloa perustella? Miten moraali ja uskonto liittyvät toisiinsa?

Ilman helposti lähestyttävää uskonnonfilosofista tietoa keskustelu jumittuu paikalleen. Ammattitaitoisesti laadittu Johdatus uskonnonfilosofiaan selkeyttää usein sotkuisia julkisia ja akateemisia keskusteluja uskonnosta. Se esittelee viimeisintä kansainvälistä keskustelua kompaktissa ja selkeässä muodossa. Kirjan lukeminen ei edellytä filosofisia perustietoja, vaan se soveltuu kenelle tahansa uskonnosta ja filosofiasta kiinnostuneelle.

Kirjassa tarkastellaan uskonnonfilosofisesta näkökulmasta mm. seuraavia teemoja ja niihin liittyvää ajattelua: Jumalan käsite ja olemassaolo, usko ja rationaalisuus, uskonnollinen kieli, uskonto ja tiede, uskonto ja moraali, persoona, sielu, kuolemanjälkeinen elämä.


Katso myös näitä tuotteita