Irja Askola — Elämäkerta

Mattsson, Anne
Nimeke: Irja Askola — Elämäkerta
Tekijät: Mattsson, Anne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523542471
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 335
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Elämäkerrat, henkilöhistoria
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: teologit, piispat, papit, yhteiskunnalliset vaikuttajat, naiset, naispappeus, hiippakunnat, evankelis-luterilainen kirkko, kirkko (instituutio), julkinen keskustelu, ihmisoikeudet, naisen asema, vihapuhe, historia
Äänikirja, 2021
MP3
21,90 €

Syyskuussa 2010 murtui lasikatto, joka oli estänyt monen lahjakkaan naisen etenemisen urallaan: Irja Askola vihittiin piispaksi ensimmäisenä naisena Suomessa. Tapaus sai paljon mediahuomiota, ja vuosien varrella piispa sai osakseen niin iloa ja innostusta kuin kritiikkiä ja ruokotonta vihapostia.

Anne Mattsson seuraa Askolan polkua kansainvälisille areenoille ja lopulta kirkon ykkösnaiseksi. Askolan ura sijoitetaan kontekstiin, jossa yhteiskunta ja kirkko kulkevat yhtenäiskulttuurista kohti moniarvoista eurooppalaista yksilökulttuuria. Teos luo intiimin kuvan ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

Valtiotieteiden lisensiaatti Anne Mattsson on helsinkiläinen tieto- ja oppikirjailija, historiantutkija ja -opettaja. Hän on erikoistunut naisten elämäntarinoihin.


Katso myös näitä tuotteita