Huomio hetkeen — Levollisen läsnäolon taito

Volanen, Salla-Maarit
Nimeke: Huomio hetkeen — Levollisen läsnäolon taito
Tekijät: Volanen, Salla-Maarit (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523548930
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.3.2024
Hinta: 31,90 € 22,33 € (20,30 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 399
Tuoteryhmät: Uutuudet
Ihmissuhteet ja elämäntaito
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tietoinen läsnäolo, henkinen hyvinvointi, stressi, stressinhallinta, tunteet, tarkkaavaisuus, hyväksyminen (psykologia), mielekkyys, somatestesia, elämänhallinta, empatia, itsekasvatus, harjoitukset
E-kirja, 2024
EPUB
13,23 €

Äänikirja, 2024
MP3
13,97 €

Aivomme ovat evoluution saatossa herkistyneet etsimään uhkia. Tämä piirre on nykyajan ärsyketulvassa kääntynyt meitä vastaan. Siksi koemme helpommin stressiä ja ahdistusta kuin levollisuutta ja myönteisiä tunteita.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Kun opettelemme suuntaamaan huomiomme tietoisesti siihen, mitä itsessämme ja ympärillämme kussakin hetkessä tapahtuu, uhan tunne vähenee. Opimme huomaamaan, että elämä on paljon turvallisempaa ja kauniimpaa kuin aivomme yrittävät meille kertoa. Tietoisuuden kasvaessa vapaudumme toimimaan viisaammin tässä maailmassa.

Huomio hetkeen opastaa lukijaa elämään levollisuudessa ja löytämään oman voimansa ja suuntansa. Teoksessa on runsaasti harjoituksia läsnäolon vahvistamiseen, kuormittavien ajatusten ja tunteiden käsittelyyn sekä myötätunnon lisäämiseen itseämme ja muita kohtaan.

Salla-Maarit Volanen on filosofian tohtori, tutkija ja sertifioitu MBSR (mindfulness-based stress reduction) -kouluttaja. Hän johtaa Terve Oppiva Mieli (TOM) -tutkimushanketta, jossa kartoitetaan läsnäolotaitojen vaikuttavuutta lasten ja nuorten hyvinvointiin peruskouluissa. Hänen perustamansa samanniminen yleishyödyllinen yhdistys kouluttaa hyvinvointitaitoja kasvattajille ja opettajille.


Katso myös näitä tuotteita