Diktaattori katsomossa — Tositarinoita urheilusta vallan varjossa

Pelttari, Hannu
Nimeke: Diktaattori katsomossa — Tositarinoita urheilusta vallan varjossa
Tekijät: Pelttari, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523542976
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,90 € (29,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kulttuuri, historia, taide
Kirjastoluokka: 79 LIIKUNTA. URHEILU. LEIKIT. HUVIT
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: urheilu, huippu-urheilu, vaikuttaminen, aktivismi, osallistuminen, kansalaisoikeusliikkeet, terrorismi, kaunokirjallisuus, urheilijat, yhteiskunnalliset vaikuttajat, poliittiset johtajat, urheiluhistoria, historia
Berliinin olympialaiset, mustat nyrkit Mexicossa, Muhammad Ali, Neuvostoliiton punakone, Münchenin verilöyly, Colin Kaepernick...

Voittoja, ennätyksiä, ilon hetkiä, karvaita tappioita ja jännittäviä käänteitä. Urheilua mutta usein myös aivan muuta.

Diktaattori katsomossa näkee urheilussa hulluutta, leikkiä, tosikkoutta, sankaruutta - ja vallankäyttöä. Teos vie lukijansa tilanteisiin ja tapahtumiin, joissa voittoakin tärkeämpää on ollut vaikuttaminen. On edistetty taloudellista etua ja kiillotettu kansakunnan julkikuvaa, vastustettu vääryyksiä ja asetuttu oikean asian puolelle. Asialla ovat olleet niin poliitikot ja vallanpitäjät kuin media ja urheilijat itse.

Hannu Pelttarin teos on kiehtova matka urheilumaailman varjoihin ja ilmiöihin, joihin penkkiurheilijan katse harvoin yltää.

Hannu Pelttari on tietokirjailijana erikoistunut urheilumaailman henkilöhistorioihin. Hän on kirjoittanut esimerkiksi urheilutoimittaja Sulo Kolkasta, valmentaja Armas Valsteesta ja urheilujohtaja Carl-Olaf Homenista. Teoksessaan Kekkosen kisat (2018) hän kertoo Urho Kekkosen suhteesta urheiluun.


Katso myös näitä tuotteita