Ammatillinen kosketus — Kuinka tunnetyötä tehdään

Kinnunen, Taina; Parviainen, Jaana; Haho, Annu; Jolkkonen, Mari
Nimeke: Ammatillinen kosketus — Kuinka tunnetyötä tehdään
Tekijät: Kinnunen, Taina (Kirjoittaja)
Parviainen, Jaana (Kirjoittaja)
Haho, Annu (Kirjoittaja)
Jolkkonen, Mari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523540880
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,90 € (30,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 150
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Psykologia
Hyvinvointi ja terveys
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kosketus, kohtaaminen, asiakkaat, tunnetaidot, terapeuttinen kosketus, asiakastyö, työelämä, hoitotyö, sosiaaliset taidot, hoitomenetelmät, ihmissuhdetyö, eettisyys, ammattitaito
Kosketuksella on suuri voima. Kunnioittava, läsnäoloa viestivä kosketus voi säilyä muistissa vuosikymmeniä. Vastaavasti myös huonot kokemukset jättävät syvän muistijäljen.

Monessa ammatissa kosketus on keskeinen työväline, jota voi opetella hallitsemaan paremmin. Kosketuksella voi rauhoittaa, lohduttaa, suostutella, rohkaista ja piristää. Parhaimmillaan se palauttaa toivon ja luottamuksen kriisin keskellä. Koskettamisen taitoa tarvitaan paitsi hoitotyössä myös esimerkiksi opettajan ja poliisin tehtävissä sekä monissa muissa ammateissa. Se on myös turvallinen ja edullinen tapa parantaa asiakastyön laatua. Onneksi kosketustaitoja voidaan oppia ja opettaa.

Kirjoittajat ovat tutkijoita, jotka ovat työskennelleet Itä-Suomen yliopiston AKTE-hankkeessa (Ammatillinen kosketus osana vanhustyön taitoja ja etiikkaa). Taina Kinnunen (FT) on kulttuuriantropologi, yliopistonlehtori ja toimitusjohtaja, Jaana Parviainen (FT) filosofi ja yliopistotutkija, Annu Haho (TtT) etiikan tutkija, kouluttaja ja rekisteröity sairaanhoitaja ja Mari Jolkkonen (FM) kulttuurintutkija, jolla on myös sairaanhoitajan koulutus.


Katso myös näitä tuotteita