Johdatus keskiajan teologiaan

Mäkinen, Virpi; Asikanius, Mariella; Holopainen, Toivo; Karimies, Ilmari; Kärkkäinen, Pekka; Paakkinen, Ilse; Palmén, Ritva; Posti, Mikko; Varkemaa, Jussi; Vaura, Tuomas
Nimeke: Johdatus keskiajan teologiaan
Tekijät: Mäkinen, Virpi (Toimittaja)
Asikanius, Mariella (Kirjoittaja)
Holopainen, Toivo (Kirjoittaja)
Karimies, Ilmari (Kirjoittaja)
Kärkkäinen, Pekka (Kirjoittaja)
Paakkinen, Ilse (Kirjoittaja)
Palmén, Ritva (Kirjoittaja)
Posti, Mikko (Kirjoittaja)
Varkemaa, Jussi (Kirjoittaja)
Vaura, Tuomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522887535
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 43,90 € (39,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Sarja: Theologia academica
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Akateeminen kirjallisuus ja teologia
Kirjastoluokka: 21 USKONNONFILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uskontohistoria, keskiaika, kristinusko, teologia, dogmatiikka, reformaatio, kirkkohistoria
Johdatus keskiajan teologiaan on suomalaisten asiantuntijoiden kattaus 1100–1400-lukujen teologiseen ajatteluun. Ajanjaksoa on kutsuttu läntisen teologianharjoituksen huippukaudeksi. Tuskin koskaan muulloin kristillistä ajattelua on kehitetty yhtä suurella luovuudella ja intensiteetillä. Teoksessa käsitellään keskeiset opinkohdat Jumalasta, Kristuksesta, ihmisestä ja sakramenteista sekä luodaan katsaus mm. keskiajan moraaliseen ajatteluun, mystiikan teologiaan ja muiden uskontojen kohtaamiseen. Teos valottaa, kuinka antiikin filosofis-teologinen perintö muotoutui keskiajan teologien käsissä systemaattiseksi kokonaisuudeksi ja uusiksi ajattelumalleiksi, jotka loivat pohjan myös reformaation ajan muutoksille.

Dosentti Virpi Mäkinen on systemaattisen teologian yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa ja varajohtaja yhdessä Suomen Akatemian huippuyksiköistä. Hän on kansainvälisesti arvostettu keskiajan tutkija. Mäkinen on julkaissut useita kirjoja ja lukuisia artikkeleita keskiajan teologiasta.
Teoksen muut kirjoittajat ovat Mariella Asikanius, Pekka Kärkkäinen, Ilse Paakkinen, Toivo Holopainen, Ilmari Karimies, Ritva Palmén, Mikko Posti, Jussi Varkemaa ja Tuomas Vaura.


Katso myös näitä tuotteita