Vitamiinit, hivenaineet ja ravintolisät — Tunnista tarpeesi, valitse viisaasti

Laatikainen, Reijo
Nimeke: Vitamiinit, hivenaineet ja ravintolisät — Tunnista tarpeesi, valitse viisaasti
Tekijät: Laatikainen, Reijo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523544611
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 29.10.2021
Hinta: 33,90 € (30,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 176
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Hyvinvointi ja terveys
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vitamiinit, hivenaineet, ravintoainevalmisteet, saanti, puutostilat, terveysvaikutukset, sairaudet, terveysväittämät, ravitsemussuositukset, ruoka-aineet, ravitsemus, ruokavaliot
Miten saada sopivasti vitamiineja ja kivennäisaineita? Terveellisesti suositusten mukaan syömällä niitä saa ravinnosta yleensä riittävästi. Joskus saanti on kuitenkin liian vähäistä tai tarve tavallista suurempi. Silloin tarvitaan ruokavaliomuutoksia tai ravintolisiä.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoo, milloin suojaravintoaineiden liian vähäinen saanti on todennäköistä ja miten asia tulisi huomioida.

Tämän kirjan avulla hahmotat helposti, kuinka esimerkiksi elämäntilanne, ruokavalio ja sairaudet vaikuttavat eri ravintoaineiden saantiin ja tarpeeseen sekä millaisia ravintolisiä mahdollisesti tarvitset ja millaisia ovat niiden hyödyt ja haitat.

Kirjassa käsitellään esimerkiksi raskaana olevien ja imettävien, lasten ja ikääntyvien ravitsemuksellisia vaatimuksia sekä niin urheilun, erityisruokavalioiden (kuten vegaanisen ja vegetaristisen, planetaarisen ja ketogeenisen ruokavalion) kuin ruoka-aineallergioiden ja monien sairauksien asettamat haasteita ja erityistarpeita.

Reijo Laatikainen on laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja tunnettu ravitsemuksen asiantuntija muun muassa suositun bloginsa kautta. Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. Herkän vatsan valinnat (2021), Verensokeri haltuun (2020) ja Taltuta lievä tulehdus (2019).


Katso myös näitä tuotteita