Verensokeri haltuun — Eroon esidiabeteksesta

Laatikainen, Reijo
Nimeke: Verensokeri haltuun — Eroon esidiabeteksesta
Tekijät: Laatikainen, Reijo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523542433
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,90 € 22,33 € (20,30 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Hyvinvointi ja terveys
Ihmissuhteet ja elämäntaito
Kirjastoluokka: 59.533 Sisäeritysrauhaset. Aineenvaihduntataudit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: diabetes, ennaltaehkäisy, elintavat, ravitsemuskäyttäytyminen, ruokavaliot, verensokeri, terveyskäyttäytyminen
Arviolta jopa miljoonalla suomalaisella on esidiabetes. Se tarkoittaa diabetesta edeltävää tilaa, jossa sokeriaineenvaihdunnassa on lieviä häiriöitä, mutta niitä ei voi vielä diagnosoida diabetekseksi. Esidiabetes johtaa usein tyypin 2 diabetekseen, jollei aineenvaihduntaa pystytä korjaamaan esimerkiksi elintavoilla.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoo tässä kirjassa keinoista, joilla esidiabetes voidaan taltuttaa ja siten estää diabeteksen puhkeaminen. Riittävän liikunnan ja painonhallinnan ohella tärkeää on verensokerin pysyvä hallinta. Esidiabeteksesta eroon pyrkivän kannattaa kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon ja muuttaa ruokailutottumuksiaan niin, ettei verensokeri ole koholla. Kirja tarjoaa selkeitä, kannustavia ohjeita muutoksen kestävään toteuttamiseen.

Reijo Laatikainen on laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja tunnettu ravitsemuksen asiantuntija muun muassa suositun bloginsa kautta. Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. Taltuta lievä tulehdus (2019), Pötyä pöydässä (2018) ja Herkän vatsan valinnat (2015).


Katso myös näitä tuotteita