Venni ja Lyly — Ruokasankarit

Pyykkö, Anni
Nimeke: Venni ja Lyly — Ruokasankarit
Tekijät: Pyykkö, Anni (Kirjoittaja)
Netti, Eveliina (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523548817
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2024
Hinta: 25,00 € 17,50 € (15,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 50
Tuoteryhmät: Uutuudet
Lasten- ja nuortenkirjat
Lasten tietokirjat
Kirjastoluokka: L68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Ikäsuositus: 5
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokahävikki, vähentäminen, ruoanvalmistus, tähteet, biojätteet, hyödyntäminen, ympäristöystävällisyys, ruokaohjeet
”Ei saa heittää ruokaa roskiin”, kuulee Venni kotona toistuvasti. Mitä väliä sillä muka on? Venni ja pehmolelukaveri Lyly alkavat yhdessä selvittää, mistä ruoka lautaselle tulee. Kuinka kauan ruis matkaa siemenestä leiväksi, ja mistä banaanit ilmestyvät kauppaan? Miksi jotkut ruuat vaativat luonnolta erityisen paljon, ja miten lehmien pierut liittyvät asiaan? Mihin biojäte päätyy kotiroskiksesta? Pikkuhiljaa kaveruksille valkenee, että ruoka on aivan liian arvokasta tuhlattavaksi. Niinpä Venni ja Lyly päättävät taistella ruokahävikkiä vastaan ja ryhtyvät ruokasankareiksi!

Huumorilla ja oivaltamisen ilolla kuorrutetun tiedon lisäksi kirjassa on reseptejä ja tehtäviä ruokasankareille sekä hyödyllisiä ja rahanarvoisia hävikkivinkkejä koko perheelle.

Anni Pyykkö on viestinnän ammattilainen, joka työskentelee ruuantuotannon parissa. Kahden lapsen äidillä on myös kieltenopettajan pätevyys. Vapaa-aika kuluu usein omalla viljelypalstalla häärien tai sen antimista kokkaillen.

Eveliina Netti on kuvittaja, kuosisuunnittelija ja kahden lapsen äiti. Värikkäällä ja leikkisällä tyylillään hän loihtii tarinoita kirjoihin, vaatteisiin ja sisustukseen.


Katso myös näitä tuotteita