Tunnetko nimesi? — Kiehtova matka nimien maailmaan

Kiskola, Marianne
Nimeke: Tunnetko nimesi? — Kiehtova matka nimien maailmaan
Tekijät: Kiskola, Marianne (Kirjoittaja)
Kouvalainen, Katja (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523546776
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.10.2022
Hinta: 32,90 € 23,03 € (20,94 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 141
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kulttuuri, historia, taide
Kirjastoluokka: 88.29 Suomen kielen etymologia ja onomastiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurihistoria, nimet, nimeäminen, merkitys (tärkeys), henkilönnimet, etunimet, trendit, suosikit, aikakaudet, symboliikka, erisnimet, identiteetti, persoonallisuus, nimipäivät
Nimestään ihminen tunnetaan - mutta tunnemmeko me nimemme? Viitoittaako nimi kantajansa tulevaisuutta tai tehtävää, luonnetta tai ulkomuotoa?
Nimen merkitys on aina ollut pelkkää nimeämistä syvempi. Nimiin liittyy myyttejä ja uskomuksia, nimi voi kantaa mukanaan vastuuta tai sillä on voitu toivottaa saajalleen siunausta.

Nimi kertoo kulttuurisesta identiteetistä. Raamatulliset nimet muodostavat oman ryhmänsä, nostalgiset vanhat itämerensuomalaiset nimet omansa. Pyhimysten nimet ja TV:stä tutut muotinimet liittyvät nimien iloiseen karnevaaliin. Joskus lempinimet vakiintuvat virallisiksi nimiksi, tai uusi identiteetti vaatii nimenmuutoksen.

Haluaapa lukija tutkia oman nimensä salaisuuksia tai pohtia tulevan lapsensa nimeä, teos on sukellus nimien mielenkiintoiseen maailmaan.

Marianne Kiskola on Suomessa ja Kreikassa asuva tietokirjailija, joka on tehnyt kansainvälisen työuran media-alalla ja yritysjohtajana. Katja Kouvalainen on joensuulainen kuvataiteilija, joka yhdistää taiteessaan modernin tekniikan ja perinteiset tarinat. Kiskola ja Kouvalainen ovat aiemmin julkaisseet yhdessä teoksen 24 pyhimystä pahan päivän varalle (2021).


Katso myös näitä tuotteita