Tulevaisuuden sanat — Kirkko kolmannella vuosituhannella

Mäkinen, Aulikki
Nimeke: Tulevaisuuden sanat — Kirkko kolmannella vuosituhannella
Tekijät: Mäkinen, Aulikki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523544970
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € 18,20 € (16,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 170
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Kristillinen usko
Kirkolliset ja seurakuntatyön kirjat sekä materiaalit
Yleinen seurakuntatyö
Kirjastoluokka: 28.71 Suomen evankelis-luterilainen kirkko
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirkko (instituutio), evankelis-luterilainen kirkko, tulevaisuus, muutos, hengellisyys, teologia, jumalakäsitykset, uskonnottomuus, ekumenia, naisen asema, johtaminen, uskonnollisuus
Ihmisten uskonnollisuus on ollut jo pitkään muutosprosessissa. Kodin löytäminen kirkosta on yhä useammalle vaikeaa. Kirkon tapa sanoittaa ja harjoittaa uskoa vieraannuttaa.

Kirkko on käymässä läpi muutosprosessia, jossa se joutuu miettimään uudelleen teologiaansa, käyttämäänsä kieltä ja harjoittamaansa spiritualiteettia sekä suhdettaan patriarkaaliseen menneisyyteensä. Tässä kirjassa hahmotellaan niitä tulevaisuuden sanoja, jotka rakentavat kirkkoa, joka on dialoginen, keskusteleva ja moniääninen. Kirkkoa, jonka kieli on inklusiivista ja spiritualiteetti kokonaisvaltaista, ruumiillista ja kontekstuaalista. Kirkkoa, jossa hierarkia vaihtuu kumppanuuteen ja yhteistyöhön. Kirkkoa, joka on avoin ihmeille ja kauneudelle.

Tulevaisuuden sanat -teoksessa kohti tulevaisuuden kirkkoa suuntaavat Outi Lehtipuu, Elina Hellqvist, Terhi Paananen, Eero Jokela, Mika K T Pajunen, Mikko Malkavaara, Jukka Hautala, Minna Hietamäki, Aulikki Mäkinen ja Päivi Vähäkangas.


Katso myös näitä tuotteita