Tää on meidän maailma! — Pedagoginen dokumentointi varhaiskasvatuksessa

Rintakorpi, Kati; Vihmari- Henttonen, Elsa
Nimeke: Tää on meidän maailma! — Pedagoginen dokumentointi varhaiskasvatuksessa
Tekijät: Rintakorpi, Kati (Kirjoittaja)
Vihmari- Henttonen, Elsa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522887924
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Sarja: Hyvä lapsuus
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 174
Tuoteryhmät: Kasvatus ja opetus
Oppikirjat ja -materiaalit
Kirjastoluokka: K38.1 Perhe- ja kotikasvatus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: varhaiskasvatus, pedagogiikka, dokumentointi, lapsilähtöisyys, osallisuus, lapset (ikäryhmät)
Tää on meidän maailma! tarkastelee varhaiskasvatuksessa tapahtuvaa dokumentointia lapsilähtöisestä, kokonaisvaltaisesta ja pedagogisesta näkökulmasta. Pedagogiseen dokumentointiin sisältyy paljon riemua, oivalluksia ja oppimista, mutta myös turhautumista ja eettisiä haasteita.

Pedagoginen dokumentointi elää arjessa. Se muuttuu ja muuttaa, haastaa ja rakentaa. Se ei kuitenkaan ole taikasauva, jota heilauttamalla varhaiskasvatus muuttuu automaattisesti ja helposti. Dokumentointi vaatii käyttäjiltään suunnitelmallisuutta, kriittisyyttä, sinnikkyyttä ja uskallusta. Kyseessä on joukkuelaji: Pedagoginen dokumentointi kasvaa ja kehittyy oppivassa yhteisössä.

Kirja on suunnattu varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opiskelijoille. Kirjassa pedagogista dokumentointia lähestytään laajasti. Pyrkimyksenä on tarjota lukijoille riittävä tietopohja oman ajattelun ja toiminnan rakentamiseksi, minkä jälkeen aihepiiri tuodaan käytännön tasolle. Kirja perustuu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen valtakunnallisiin opetussuunnitelmiin sekä tuoreeseen tutkimustietoon.

Kati Rintakorpi (lastentarhanopettaja, KM) on käyttänyt ja kehittänyt pedagogista dokumentointia työssään päiväkodissa lähes 20 vuoden ajan. Viime vuodet hän on keskittynyt varhaiskasvattajien täydennyskoulutukseen ja dokumentointia koskevaan väitöstutkimukseensa.

Elsa Vihmari-Henttonen (valokuvaaja, KK, KM) on työskennellyt valokuvaajana, mutta ammatinvaihdos johti lastentarhanopettaja- ja varhaiskasvatuksen maisteriopintoihin.


Katso myös näitä tuotteita