Suolistomikrobit ja terveys — Hyvinvointia koko keholle
Pekkala, SatuTuotetiedot
Nimeke: | Suolistomikrobit ja terveys — Hyvinvointia koko keholle | ||
Tekijät: | Pekkala, Satu (Kirjoittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789523542587 | ||
Tuotemuoto: | Pehmeäkantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 32,90 € (29,91 € alv 0 %) | ||
|
|||
Kustantaja: | Kirjapaja |
Painos: | 2020 |
Julkaisuvuosi: | 2020 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 184 |
Tuoteryhmät: | Hyvinvointi ja terveys |
Kirjastoluokka: | 59.13 Lääketieteellinen mikrobiologia. Immunologia |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | suolistomikrobisto, suolisto, bakteerit, ruoansulatus, suoliston taudit, ehkäisy, ravitsemus, ruokavaliot, liikunta, terveys, aivot |
Suolistossamme asuu mikrobeita enemmän kuin ihmisessä on soluja. Suolistomikrobeista kannattaa pitää huolta, sillä niillä tiedetään olevan merkittävä vaikutus hyvinvointiimme.
Satu Pekkala kertoo teoksessaan havainnollisesti ja tutkittuun tietoon perustuen suolistomikrobien merkityksestä terveydelle. Miksi ne ovat niin tärkeitä ja mihin kaikkeen ne vaikuttavat? Mitä oikeastaan tarkoittaa suolisto ”toisina aivoina” ja mitä tiedetään suolistomikrobien ja eri sairauksien suhteesta? Miten ravinto ja elintavat vaikuttavat mikrobistoon?
Teoksessa on runsaasti hyödyllisiä vinkkejä siihen, mitä voi ja kannattaa tehdä, jotta suoliston mikrobit voisivat mahdollisimman hyvin.
Satu Pekkala on filosofian tohtori ja akatemiatutkija Jyväskylän yliopistossa ja bakteriologian dosentti Turun yliopistossa. Hän tutkii ryhmänsä kanssa suolistomikrobien yhteyttä kansansairauksiin, mm. diabetekseen ja lihavuuteen.
Satu Pekkala kertoo teoksessaan havainnollisesti ja tutkittuun tietoon perustuen suolistomikrobien merkityksestä terveydelle. Miksi ne ovat niin tärkeitä ja mihin kaikkeen ne vaikuttavat? Mitä oikeastaan tarkoittaa suolisto ”toisina aivoina” ja mitä tiedetään suolistomikrobien ja eri sairauksien suhteesta? Miten ravinto ja elintavat vaikuttavat mikrobistoon?
Teoksessa on runsaasti hyödyllisiä vinkkejä siihen, mitä voi ja kannattaa tehdä, jotta suoliston mikrobit voisivat mahdollisimman hyvin.
Satu Pekkala on filosofian tohtori ja akatemiatutkija Jyväskylän yliopistossa ja bakteriologian dosentti Turun yliopistossa. Hän tutkii ryhmänsä kanssa suolistomikrobien yhteyttä kansansairauksiin, mm. diabetekseen ja lihavuuteen.