Omavaraista — Luonnonantimet hyötykäyttöön kotona ja keittiössä

Hovi, Satu
Nimeke: Omavaraista — Luonnonantimet hyötykäyttöön kotona ja keittiössä
Tekijät: Hovi, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523547278
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.5.2023
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Hyvinvointi ja terveys
Luonto ja harrastukset
Kirjastoluokka: 67.35 Yrtti- ja maustekasvit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruoanvalmistus, luonnonkasvit, yrtit, maustekasvit, säilöntä, luonnonkosmetiikka, puhdistusaineet, kotivalmistus, luonnonaineet, omavaraisuus
Kuinka korkeaksi kahvin hinta voi nousta, ja entä jos pippuria ei ole saatavilla? Voisiko jokapäiväisiä tuontituotteita korvata lähiluonnon raaka-aineilla? Kuinka turvata kodin ruokahuolto muuttuvissa maailmantilanteissa?

Tämä kirja esittelee helppoja ja herkullisia tapoja lisätä omavaraisuutta, korvata kaupasta ostettuja tarvikkeita ja hyödyntää lähiluonnon antimia. Valinnat omavaraisuuden puolesta ovat myös ekologisesti kestäviä ja edullisia.

Miten leipoa maistuvia leivonnaisia ilman hiivaa, leivinjauhetta tai soodaa? Millä korvata tuontimausteita tai vaikkapa kaakaota? Miten lähiluonnon ja puutarhan antimia voi hyödyntää yleisten tuontiruoka-aineiden ja myös vaikeasti itse kasvatettavien ruoka-aineiden kuten inkiväärin tai paljon viljelystilaa vaativien viljojen tilalla? Maukasta löytyy läheltä helposti!

Kirjassa esitellään myös kodin- ja kauneudenhoitoon sopivia luonnontuotteita.

Satu Hovi on tietokirjailija, luonnonyrttineuvoja ja yrttihoitaja. Hän on opettanut yrttien käyttöä vuosien ajan kursseilla ja julkaissut useita suosittuja tietokirjoja mm. yrttien tunnistamisesta ja käytöstä, uusimpana Hoitavat yrtit (2022).


Katso myös näitä tuotteita