Mieli meissä — Tasapainoista arkea mielentämisen keinoin

Keinänen, Matti; Martin, Minna
Nimeke: Mieli meissä — Tasapainoista arkea mielentämisen keinoin
Tekijät: Keinänen, Matti (Kirjoittaja)
Martin, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523540286
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 33,90 € 23,73 € (21,57 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 277
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Psykologia
Kirjastoluokka: 14.1 Psyyken rakenne ja toiminnot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: psyyke, mentalisaatio, käyttäytyminen, tunteet, ajattelu, ihmissuhteet, vuorovaikutus, itsetuntemus
Tunteilla, ajatuksilla ja uskomuksilla on tärkeä merkitys kaikessa vuorovaikutuksessa ja käyttäytymisessä. Mitä paremmin hahmotamme noita toimintaamme vaikuttavia tekijöitä, sitä monipuolisemmin ymmärrämme itseämme, muita ihmisiä ja tapaamme toimia.

Kykyä ymmärtää mielen sisältöjä ja niiden vaikutuksia itsessä ja toisessa kutsutaan mielentämiseksi eli mentalisaatioksi. Se on taito, jota tarvitaan tunteiden säätelyssä ja vuorovaikutustilanteissa niin kotona kuin työpaikoillakin. Yksilöiden lisäksi myös yhteisöt hyötyvät mielentämisen taidosta.

Mieli meissä esittelee monipuolisesti mielentämisen merkityksiä ja tarjoaa hyödyllisiä keinoja mielentämiskyvyn kehittämiseen. Toimivasta mielentämiskyvystä on hyötyä arjessa ja elämän poikkeustilanteissa. Mielentäminen vahvistaa sekä itseymmärrystä että kykyä kohdata ristiriitoja.

Minna Martin on psykologi ja psykoterapeutti, jolla on laajasti kokemusta psykofyysisestä työstä sekä yksilöpotilaiden että terapia- ja koulutusryhmien parissa. Minna Martinille myönnettiin Vuoden 2023 Tietokirjailijapalkinto ja 2015 hänet valittiin Vuoden psykologiksi. Martin asuu Turussa.


Katso myös näitä tuotteita