Metsän filosofia

Ojanen, Eero
Nimeke: Metsän filosofia
Tekijät: Ojanen, Eero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523546783
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 8.3.2023
Hinta: 31,90 € 22,33 € (20,30 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 159
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Uskonto ja filosofia
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, metsät, puut (kasvit), merkitys (tärkeys), luontosuhde, metsäkulttuuri, kansallinen identiteetti, ihminen, luonto, uskomukset, sanonnat, kansanperinne, kulttuurihistoria
”Ei mikään voi valtavammin vaikuttaa matkustajan mieleen kuin noiden äärettömien sydänmaan metsien syvyys.”
J. L. Runeberg

Metsästä on moneksi. Se on syli ja kirkko, paikka ja mielentila. Se on satoa, turvaa, lepoa, työtä ja elämää. Se on tuttu ja turvallinen, mutta myös ylväs, villi ja talttumaton. Vaikka asuisit niin etäällä metsästä kuin se Suomessa on mahdollista, tavalla tai toisella metsä on silti mukanasi.

Eero Ojanen pohtii teoksessaan metsän olemusta, sen merkityksiä ja sitä, miksi metsä on meille niin paljon ja niin syvästi. Monien merkitysten ja intressien takaa siintää tänäänkin ”äärettömien sydänmaan metsien syvyys”.

Ojasen teos on elämys jokaiselle metsään kaipaavalle ja metsästä tulleelle, siellä todella ja mielessään kulkevalle, pihkaantunelle ja puulla päähän lyödylle mutta myös niille, joille metsä on vieraampi ja oudompi asia.

Eero Ojanen on filosofian tohtori ja tietokirjailija. Hänen laaja ja monipuolinen tuotantonsa käsittää sekä faktaa että fiktiota, usein samankin teoksen puitteissa. Hänen teoksiaan ovat mm. Lapsen filosofia (2014) ja Koiran filosofia (2013).


Katso myös näitä tuotteita