Metsämaja — Luontomietiskelyjä maan kielellä

Kainulainen, Pauliina
Nimeke: Metsämaja — Luontomietiskelyjä maan kielellä
Tekijät: Kainulainen, Pauliina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523547162
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 8.3.2023
Hinta: 31,90 € (29,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Rukous ja spiritualiteetti
Kirkolliset ja seurakuntatyön kirjat sekä materiaalit
Yleinen seurakuntatyö
Yhteiskunta ja kulttuuri
Yhteiskunta, ympäristö
Kirjastoluokka: 50.1 Ympäristönsuojelu. Luonnonsuojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: metsät, pyhät paikat, rituaalit, mietiskely, luontosuhde, luonto, neljä elementtiä, kristillisyys, ekoteologia
Elämme kiihtyvän muutoksen aikaa. Ilmasto lämpiää, lajit katoavat, energiakriisi lisää epävarmuutta. Kaiken keskellä moni kaipaa elämäänsä uutta näkyä. Metsämaja johdattaa ikiaikaisten elementtien – maan, veden, tulen ja ilman – äärelle. Teos kehottaa lukijaa rakentamaan oman metsämajan, olemisen kodan, konkreettisesti tai mielessä.

Kirja tarjoaa malleja henkisiin ja hengellisiin harjoituksiin, jotka palvelevat yksittäisen ihmisen sisäistä etsintää mutta myös yhteisön rakentumista. Rituaalien kieli on ihmiskunnan varhaisin tapa lähestyä elämän syvimpiä mysteerejä. Yksinkertaiset luonnossa toteutettavat riitit mahdollistavat elämänmuotomme muutoksen, auttavat meitä kytkeytymään maahan uudelleen.

Pauliina Kainulainen on Kontiolahdella asuva ekoteologi, joka on viimeaikaisissa kirjoituksissaan perehtynyt erityisesti itämerensuomalaiseen mystiikkaan. Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. Missä sielu lepää (2010), Metsän teologia (2013) ja Suuren järven syvä hengitys – luontosuhde ja kokonainen mieli (2019).


Katso myös näitä tuotteita