Matka yli aikojen

Pyysalo, Marketta
Nimeke: Matka yli aikojen
Tekijät: Pyysalo, Marketta (Kirjoittaja)
Teemu Juhani (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523546752
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.4.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.4.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Uutuudet
Lasten- ja nuortenkirjat
Sadut ja tarinat
Tulossa
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 6
Toivo nousee rautatieasemalla vahingossa väärään junaan. Juna ei menekään mummon luo, vaan ihan johonkin muualle, ajassa taaksepäin. Alkaa huima, hauska ja filosofinen seikkailu, jossa Toivo matkaa eurooppalaisen rautatien lähtöpisteeseen. Matkalla hän kohtaa Berliinin muurin rauniot, katkenneiden raiteiden aseman ja Pariisin hulluista hulluimman vuoden. Jossakin vavahtelee hurja Krakatau, ja filmikamera saapuu asemalle. Mutta entä paluumatka? Sehän on vissi, että koskaan emme palaa sinne, mistä lähdimme.

Taitavasti kudotun tarinan pohjalla on ajatus siitä, että me olemme toistemme tulevaisuus ja sitä kautta myös toistemme toivo.

Ei se ole niin tavatonta. Todellisuus on usein erilainen kuin miltä se näyttää. Maa näyttää litteältä, mutta kuitenkin se on pallonmuotoinen. Aurinko näyttää kiertävän taivaalla, vaikka todellisuudessa me itse liikumme. Aikakin käyttäytyy aivan eri tavalla kuin voisi luulla. Joskus sen suunta voi muuttua. Ei tarvitse kuin vahingossa astua väärään junaan.


Marketta Pyysalo on monipuolinen lastenkulttuurin vaikuttaja. Hän on kääntänyt kymmeniä lastenkirjoja, kirjoittanut lasten tietokirjoja ja kiitetyn aikuisten romaanin sekä toiminut kirja-arvostelijana ja toimittajana. Pyysalo asuu Pälkäneellä ja työskentelee kulttuurisuunnittelijana.

Teemu Juhani on kuvittaja, graafikko ja sarjakuvataiteilija. Hänen omaperäisellä, veikeällä tyylillä kuvittamiaan lastenkirjoja ja romaaneja on julkaistu niin Suomessa, Britanniassa, USA:ssa kuin Kiinassakin. Hän on kuvittanut useita oppikirjoja, muun muassa Kummaa-esiopetusmateriaalin (Lasten Keskus) taidokas kuvamaailma on hänen luomansa.


Katso myös näitä tuotteita