Maijan tarina — lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana

Hurtig, Johanna; Leppänen, Mari
Nimeke: Maijan tarina — lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana
Tekijät: Hurtig, Johanna (Toimittaja)
Leppänen, Mari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522473820
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.6.2012
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uskonnolliset yhteisöt, lestadiolaisuus, seksuaalirikokset, seksuaalinen hyväksikäyttö, sukupuolinen häirintä, lapset (ikäryhmät), uhrit, kokemukset, muistot, muistaminen, traumatisoituminen, yhteisöt, sukupuolimoraali, vallankäyttö, torjunta
Pehmeäkantinen kirja, 2015
A-formaatin pokkari
11,00 €

Vanhoillislestadiolaisen Maijan lapsuus särkyi jo varhain, kun hän joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Siitä alkanutta traumaattista tapahtumasarjaa pahensi perheessä ja lähiympäristössä vaikuttanut vaikenemisen kulttuuri, joka mahdollisti hyväksikäytön jatkumisen. Tässä kirjassa Maija kertoo lapsena koetusta seksuaalisesta väkivallasta sekä sen torjumisesta, unohtamisesta ja palautumisesta mieleen aikuisena. Yritykset purkaa lapsuuden tapahtumia oman lähipiirin ja uskonyhteisön kanssa johtivat uudenlaisiin vaikeuksiin.

Maijan lisäksi teoksessa kirjoittavat eri alojen asiantuntijat. Heidän teksteissään tarkastellaan traumatisoitumisen ja toipumisen prosessia, uskonnollisen yhteisön ja väkivallan kytköksiä, uskon ja moraalin välistä yhteyttä sekä hyväksikäytöstä puhumista ja siitä vaikenemista. Kokonaisuutena teos on vahva yhteiskunnallinen puheenvuoro mutta myös kertomus uskosta, rohkeudesta ja selviytymisestä.


Katso myös näitä tuotteita