Lukemisen ilo — eli miksi yhä rakastan kirjoja

Mäkelä, Hannu
Nimeke: Lukemisen ilo — eli miksi yhä rakastan kirjoja
Tekijät: Mäkelä, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523544789
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 190
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kulttuuri, historia, taide
Elämäkerrat, henkilöhistoria
Kirjastoluokka: 86.1 Yleinen kirjallisuudenhistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lukeminen, lukuharrastus, kirjallisuus, kirjat, kirjailijat, kirja-ala, lukutaito, kaunokirjallisuus, suomen kieli, henkilöhistoria
Kunnon kirjasta tulee koti.
Se pitää myrskyt loitolla,
ei päästä sadetta sisään
ja voi myös lämmittää
kuin puu-uunin kylki.

Hannu Mäkelä on elänyt kirjojen kanssa lapsuuden varhaisista lukuelämyksistä lähtien. Hän on kirjoittanut, toimittanut, kustantanut - ja lukenut. Kirjat ovat olleet kanssakulkijoita, ajatusten ja tiedon lähteitä, matkoja toisiin maihin, aikoihin, itseenkin.

Millaista on lukijan elämä ja mitä kirjallisuus voi meille antaa? Miksi lukeminen parhaimmillaan on vapauden valtakunta, ja vieläkö kaiken luetun jälkeen on mahdollista tulla yllätetyksi ja hurmaantua? Miten uskollisen lukijan tulisi suhtautua vanhoihin rakkauksiin? Ja miksi taito lukea kirjallisuutta ja ylipäätään lukea on niin tärkeä, että siitä jos mistä on syytä pitää huolta?

Mäkelän teos on kirja lukemisen ilosta ja merkityksestä. Se on myös henkilökohtainen matka kirjojen kanssa elettyyn ja koettuun.

Hannu Mäkelä on kirjoittanut ja toimittanut vuodesta 1965 alkaen noin kaksisataa teosta. Hänen tuotantonsa kuuluu romaaneja, runoja, näytelmiä, kuunnelmia ja tietokirjoja. Hän on saanut työstään lukuisia tunnustuksia. Mäkelä nimitettiin taiteen akateemikoksi vuonna 2016.


Katso myös näitä tuotteita