Lattiakuvat

Mäkinen, Aulikki; Wikström, Kjell
Nimeke: Lattiakuvat
Tekijät: Mäkinen, Aulikki (Kirjoittaja)
Wikström, Kjell (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789516276703
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Kirkolliset ja seurakuntatyön kirjat sekä materiaalit
Varhaiskasvatus
Kirjastoluokka: 25 KÄYTÄNNÖLLINEN TEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: raamatunkertomukset, kirkolliset juhlat, kirkolliset toimitukset, kristillinen kasvatus, lapset (ikäryhmät), kirkon kasvatustoiminta, uskonnonpedagogiikka
Lattiakuvat on kattava opaskirja alun perin Saksasta peräisin olevaan uskonnonpedagogiseen menetelmään (RPP). Menetelmän perusidea on liittää Raamatun kertomukset osaksi työskentelyyn osallistuvien arkea ja kokemusmaailmaa.

Pienryhmissä tapahtuvissa työskentelyissä käytetään hyväksi kaikkia aisteja, liikettä, musiikkia, visuaalista ilmaisua, kerrontaa. Kertomuksen edetessä lattialle syntyy kuva, jonka ryhmä yhdessä rakentaa ja joka ei vain kuvita kerrottua kertomusta vaan tuo esille sen keskeisen sanoman.

Lattiakuva-menetelmä sopii erinomaisesti kaikkeen lapsi- ja varhaisnuorisotyöhön, myös alakoulujen uskonnonopetukseen. Sovellettuna sitä voi käyttää kaikkien ikäluokkien kanssa, muun muassa rippikouluissa ja erilaisissa hartauksissa. Lattiakuva-kertomuksissa käytetyt monipuoliset metodit ovat omiaan rikastuttamaan kaikkea kirkon elämää.

Tähän kirjaan on Aulikki Mäkinen koonnut, muokannut ja osin saksasta kääntänyt yhteensä 26 valmista lattiakuva-kertomusta. Lisäksi kirjassa on perusteellinen johdanto lattiakuvien maailmaan ja materiaaleihin sekä ohjeet oman kertomuksen laatimiseen.


Katso myös näitä tuotteita