Lapsenkokoinen katsomuskasvatus

Poulter, Saila; Ubani, Martin; Laine, Marja; Kallioniemi, Arto
Nimeke: Lapsenkokoinen katsomuskasvatus
Tekijät: Poulter, Saila (Toimittaja)
Ubani, Martin (Toimittaja)
Laine, Marja (Toimittaja)
Kallioniemi, Arto (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523545441
Tuotemuoto: E-kirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 7.5.2021
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: K38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2021

26,60 €

Lapsenkokoinen katsomuskasvatus on monipuolinen sukellus lapsen maailmaan ja katsomukselliseen ajatteluun. Sen tieteellisesti tasokkaat, mutta käytännönläheiset artikkelit pohjautuvat lokakuussa 2020 pidetyn katsomuskasvatussymposiumin esityksiin.

Niissä pohditaan, miten kasvattaa lasta tilanteessa, jossa uskonnot ja katsomukset ovat toisaalta aiempaa näkyvämpiä yhteiskunnassa, mutta toisaalta perheiden arjen kosketus niihin on yhä kirjavampaa. Nykyaikaista katsomuskasvatusta tehdään monen tahon ammattimaisena yhteistyönä, jotta voidaan tukea lapsen kehitystä lapsen tasolla, lasta kunnioittaen, ihmetellen ja oppien.

Teokseen ovat kirjan toimittajien lisäksi kirjoittaneet Arniika Kuusisto, Elisa Hyvärinen, Sari Havu-Nuutinen, Pekka Metso, Ismo Pellikka, Eriikka Jankko, Katja Castillo, Aino-Elina Kilpeläinen, Jarmo Kokkonen, Heini Paavola, Panu Pihkala, Ruth Illman, Inkeri Ruokonen, Ilkka Tahvanainen, Sylvia Hakari, Leena Lahtinen, Silja Lamminmäki-Vartia ja Elina Fonsen.

Saila Poulter (KT, Dos) toimii uskonnondidaktiikan yliopistonlehtorina ja opettajankouluttajana Helsingin yliopistossa. Lisäksi hän johtaa opettajankoulutuksen kehittämishanketta "Monikatsomukselliset oppimisen tilat varhaiskasvatuksessa".

Martin Ubani (FT, TM) on uskonnonpedagogiikan professori Itä-Suomen yliopistosta. Hänen tutkimuksensa kohdistuvat uskontoon ja katsomuksiin yhteiskunnallisessa kasvatuksessa sekä opettajankoulutukseen.

Marja Laine (FT) työskentelee Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n toiminnanjohtajana, Hän on tutkinut kulttuurisesti kestävää kasvatusta ja erikoistunut lasten ja nuorten kulttuuri-identiteettiprosessia tukevan toiminnan kehittämiseen.

Arto Kallioniemi (TT, KM, HuK) työskentelee Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella uskonnon didaktiikan professorina.


Katso myös näitä tuotteita