Konstaapeli Daniel tässä, moro!

Kalejaiye, Daniel
Nimeke: Konstaapeli Daniel tässä, moro!
Tekijät: Kalejaiye, Daniel (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523545410
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.3.2022
Hinta: 24,50 € (22,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjat
Kirjastoluokka: N30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Ikäsuositus: 13
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rikokset, nuorisorikollisuus, ennaltaehkäisy, nuoret, uhrit, rikoslaki, rikosprosessi, rikosoikeudellinen vastuu, rangaistukset, rikosilmoitukset, turvallisuuskasvatus, poliisit (ammatit), tehtävät, ratkaisut (vastaukset)
Avainsanat: rikokset, nuorisorikollisuus, ennaltaehkäisy, nuoret, uhrit, rikoslaki, rikosprosessi, rikosoikeudellinen vastuu, rangaistukset, rikosilmoitukset, turvallisuuskasvatus, poliisit (ammatit), tehtävät
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Tiesitkö, että jos punnitset tahallasi irtokarkkia väärin, syyllistyt lievään petokseen? Tiesitkö, että kaverin alastonkuvan lähettäminen muille on rikos? Ja että somessa solvauksia lateleva tyyppi saattaa hyvinkin syyllistyä kunnianloukkaukseen? Entä tiesitkö, että pelkkä rikokseen yllyttäminen on rangaistavaa?

Mutta hei, onko aina opittava kantapään kautta? Tieto auttaa välttämään hölmöilyt etukäteen. Samalla se auttaa myös puolustamaan omia oikeuksiasi.

Konstaapeli Daniel kertoo sulle rikoksista ja rangaistuksista. Mukana on esimerkkitarinoita tutuista ympyröistä: kaveriporukoiden päähänpistoja, bileillan kämmejä, suhdekriisejä. Daniel kertoo myös ajatuksiaan ja kokemuksiaan muun muassa kiusaamisesta, nettikäyttäytymisestä, mopon virittämisestä, groomingista, rasismista ja onnettomuuspaikalla kuvaamisesta. Tässä kirjassa pääset myös testaamaan rikostutkijan taitoja. Ai niin, tiesitkö muuten, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun teet rikosilmoituksen? Kohta tiedät! Konstaapeli Daniel kertoo senkin.

13+

Daniel Kalejaiye on vanhempi konstaapeli, jolla on somessa yli 190 000 seuraajaa. Kalejaiye työskentelee Itä-Suomen poliisilaitoksella osana Kuopion Ankkuriryhmää, joka tekee ehkäisevää työtä nuorten parissa. Nuorempana Kalejaiye tuli tutuksi myös Ylen Summeri-ohjelman juontajana.


Katso myös näitä tuotteita