Kaste

Aitlahti, Kaisa; Kahenvirta, Jenni; Mäkelä, Sini; Reinikainen, Kimmo
Nimeke: Kaste
Tekijät: Aitlahti, Kaisa (Kirjoittaja)
Kahenvirta, Jenni (Kirjoittaja)
Mäkelä, Sini (Kirjoittaja)
Reinikainen, Kimmo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523542761
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Kirkolliset ja seurakuntatyön kirjat sekä materiaalit
Yleinen seurakuntatyö
Kirjastoluokka: 25.25 Sakramentit. Kirkolliset toimitukset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaste (uskonto), sakramentit, kirkolliset toimitukset, evankelis-luterilainen kirkko, kehittämisprojektit, kirkolliset esineet, rituaalit, hengellisyys, symbolit, perhetyö, kirkon jäsenyys
Mitä merkitystä on kasteella? on monen kysymys tänään. Kuinka keskeinen kaste kirkossamme on ja kummasta suunnasta sitä tulisi sanoittaa, ihmisen vai kirkon?
Kaste on käytännönläheinen puheenvuoro ja ideapankki kasteen nostamiseksi keskiöön seurakunnan toiminnassa. Se tarjoaa käytännön vinkkejä lapsiperheiden kohtaamiseen ennen ja jälkeen kasteen, kastetoimitusten toteuttamiseen, eri-ikäisten kasteisiin, kasteesta puhumiseen työntekijöiden kesken ja seurakuntalaisten kanssa. Mukana on ajatuksia kasteen näkymisestä niin seurakunnan tiloissa kuin kaikessa toiminnassa varhaiskasvatuksesta rippikouluun ja jumalanpalveluselämään. Kirja auttaa sanoittamaan kastetta ihmisläheisellä tavalla, kun seurakunnan työntekijä kohtaa asioita pohtivia seurakuntalaisia.
Kaste on elämää, jossa Jumalan rakkaus saa vaikuttaa ihmisessä. Miksi minut on kastettu?
Tärkeä kirja kasteesta jokaisen seurakunnan työntekijän käyttöön ja yhteiseksi virikkeeksi.


Kaisa Aitlahti on tuusulalainen pappi, kouluttaja ja kasvatuksen ammattilainen. Varhaiskasvatuksen pappi Jenni Kahenvirta työskentelee Mikaelin seurakunnassa Helsingissä. Hän on työskennellyt myös Kaste ja kummius -hankkeessa Kirkkohallituksessa. Pastori Sini Mäkelä työskentelee Keravan seurakunnassa pappina ja perhetyöntekijänä. Kimmo Reinikainen on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra.


Katso myös näitä tuotteita