Jokin meitä yhdistää — Näky kansankirkon jälkeisestä kirkosta

Antturi, Arto; Juntunen, Sammeli; Kalteenmäki, Reetta; Kärkkäinen, Veli-Matti; Pöyhönen, Timo
Nimeke: Jokin meitä yhdistää — Näky kansankirkon jälkeisestä kirkosta
Tekijät: Antturi, Arto (Kirjoittaja)
Juntunen, Sammeli (Kirjoittaja)
Kalteenmäki, Reetta (Kirjoittaja)
Kärkkäinen, Veli-Matti (Kirjoittaja)
Pöyhönen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523544956
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € 10,50 € (9,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 95
Tuoteryhmät: Uskonto ja filosofia
Kristillinen usko
Kirkolliset ja seurakuntatyön kirjat sekä materiaalit
Yleinen seurakuntatyö
Kirjastoluokka: 28.71 Suomen evankelis-luterilainen kirkko
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirkko (instituutio), evankelis-luterilainen kirkko, jäsenyys, yhteisöllisyys, yhteiskunnallinen asema, identiteetti, arvot (käsitykset), toiminta-ajatukset, tehtävät, teologia, tunnustuskirjat, seurakunnat, varhaiskristillisyys, visiot, lähetystyö
Tämä kirja on kutsu keskusteluun. Kansankirkko, koko kansan kuuluminen kirkkoon ei ole enää itsestäänselvyys. Kirkko on tilanteessa, jossa se joutuu tai saa etsiä uudestaan identiteettiään ja tapaansa toimia. Mikä kirkko on? Mikä on sen tehtävä?

Tämän kirjan puheenvuoroissa pohditaan kristillisen kirkon pienintä yhteistä määrittäjää Tunnustuskirjojen valossa, maalataan kuvaa sateenvarjokirkosta, jonka alle mahtuu monenlaisia yhteisöjä ja käytänteitä, unelmoidaan yhteisöllisyydestä ja keskitytään siihen, mikä yhdistää.

Jokin meitä yhdistää heittää haasteen, joka vie kirkon etsimään vastauksia juuriltaan, mutta luottavaisesti tulevaisuuteen katsoen. Keskustelu jatkuu syksyllä 2021 eri puolilla Suomea järjestettävissä tilaisuuksissa.


Arto Antturi on Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtaja. Sammeli Juntunen on Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra. Reetta Kalteenmäki on johtava nuoriso- ja rippikoulutyön pappi Lahden seurakuntayhtymässä. Veli-Matti Kärkkäinen on systemaattisen teologian professori Kaliforniassa sekä Helsingin yliopiston ekumenian dosentti. Pastori Timo Pöyhönen työskentelee Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksen toiminnanjohtajana.


Katso myös näitä tuotteita