JokaLapsi — Pedagoginen monitoimityökalu

Olkkola, Kia
Nimeke: JokaLapsi — Pedagoginen monitoimityökalu
Tekijät: Olkkola, Kia (Kirjoittaja)
Erfving, Emilia (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523546219
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.7.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: Oppikirjat ja -materiaalit
Kasvatus ja opetus
Kirjastoluokka: K38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: varhaiskasvatus, esiopetus, pedagogiikka, lapset (ikäryhmät), kasvatusyhteistyö, vuorovaikutus, dialogi, oppiminen, osallisuus, eettinen kasvatus, katsomuskasvatus, moninaisuus
Tämän käsikirjan avulla nappaat kiinni JokaLapsi-metodin sisällöstä ja saat takataskuusi runsaasti työskentelyesimerkkejä eri teemoista sekä niiden mahdollisuuksista.

JokaLapsi on pedagoginen monitoimityökalu, joka on suunniteltu kasvatus- ja opetusalan hyötykäyttöön. JokaLapsen avulla luodaan osallisuutta ja dialogia kasvatusyhteistyöhön, lasten kanssa työskentelyyn ja ammatilliseen pohdintaan. JokaLapsen erityinen pedagoginen näkökulma on yksilö- ja ryhmätason jatkuva peilaaminen ja vuoropuhelu.

JokaLapsi auttaa työtä ohjaavien tavoitteiden, kuten Varhaiskasvatussuunnitelman ja Esiopetuksen opetussuunnitelman tai kansallisen lapsistrategian muuntamisessa konkretiaksi arjen toiminnassa. Kaikki JokaLapsen avulla tuotettu materiaali voidaan hyödyntää pedagogisena dokumentointina, ja siitä voidaan ammentaa sisältöä esimerkiksi ryhmävasuun. Erilaisten työskentelymuotojen kautta autetaan ryhmän aikuisia, lapsia sekä perheitä oivaltamaan, että yhteisöllisyys, aito inkluusio sekä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat yksilö- ja ryhmätason jatkuvalla yhteistyöllä.

JokaLapsen sisältämät pedagogiset työkalut ovat:
- Osallisuuden eheyttäjä
- Kommunikointityökalu
- Ryhmäsuunnitelman rakennustyökalu
- Avaintyökalu
- Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vahvistaja
- Oppimisen tila.

JokaLapsi-monitoimityökaluun liittyy erillinen JokaLapsi-alusta (Laminoitu juliste 800 x 1200 mm). Tuotenumero 6418132001873).

Kia Olkkola on espoolainen, Helsingin yliopistosta valmistunut varhaiskasvatuksen opettaja. Pedagoginen monitoimityökalu JokaLapsi on saanut alkunsa sopasta, jonka ainekset ovat kerääntyneet opiskelun, työelämän sekä oman vanhemmuuden tuomien kokemusten kautta. Olkkola on työskennellyt pitkään lasten parissa, niin englanninkielisessä yksityisessä päivähoidossa Suomessa, englanninkielisessä preschoolissa Roomassa, tanssinopettajana, seurakunnan lastenohjaajana kuin kunnallisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajana.


Katso myös näitä tuotteita