Ihme ilmiöt — Ilmiölähtöinen oppiminen varhaiskavatuksessa

Heikkinen, Johanna
Nimeke: Ihme ilmiöt — Ilmiölähtöinen oppiminen varhaiskavatuksessa
Tekijät: Heikkinen, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523542563
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Sarja: Hyvä lapsuus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 151
Tuoteryhmät: Kasvatus ja opetus
Oppikirjat ja -materiaalit
Kirjastoluokka: K38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ilmiöoppiminen, varhaiskasvatus, pedagogiikka, oppiminen, lapsilähtöisyys, osallisuus, lapset (ikäryhmät), lapsen kehitys, osaaminen, kasvattajat, suunnittelu, päiväkodit
Ihmettely ja tutkiminen on varhaiskasvatusikäiselle luontaista. Ilmiölähtöinen oppiminen ruokkii lapsen luontaista uteliaisuutta. Se haastaa kasvattajia heittäytymään lasten kanssa yhteiseen oppimisprosessiin, jonka ytimessä ovat oppimisen ilo, yhdessä tekeminen, ihmettely ja lapsen mahdollisuus vaikuttaa omaan toimintaansa. Ilmiölähtöisen toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan lapsen taidot ja kiinnostuksen kohteet. Lapsi osallistuu aktiivisesti työskentelyn eri vaiheisiin.

Varhaiskasvattajalle tarkoitettu opas sisältää vankkaa tietoa ilmiölähtöisen oppimisen perusperiaatteista sekä käytännön esimerkkejä ja tukea toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen ilmiölähtöisesti.


Johanna Heikkinen on kasvatustieteiden maisteri, varhaiskasvatuksen opettaja ja luokanopettaja. Hän on toiminut muun muassa varhaiskasvatuksen opettajan, päiväkodin johtajan ja kouluttajan tehtävissä ja tutkinut ilmiöpohjaista oppimista kasvatuspsykologian näkökulmasta.


Katso myös näitä tuotteita