Helvetin historia — pohjalta pohjalle Homerokselta Manaajaan

Kuula, Kari
Nimeke: Helvetin historia — pohjalta pohjalle Homerokselta Manaajaan
Tekijät: Kuula, Kari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522473202
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.3.2012
Hinta: 15,90 € (14,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 285
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 23.6 Eskatologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: helvetti, kadotus, käsitykset, uskomukset, kuolema, kuolemanjälkeinen elämä, uskontohistoria, kulttuurihistoria, länsimainen kulttuuri
Helvetin idea on muovannut länsimaista kulttuuria kautta aikojen. Sen juuret ovat antiikin Kreikassa, ja Raamatusta saatiin ajatus ihmiskunnan jakautumisesta pelastettuihin ja kadotettuihin. Näistä aineksista luotiin visio helvetistä, jossa syntisiä rangaistaan ikuisessa tulessa. Modernilla aikakaudella perinteisen piinahelvetin ongelmat tiedostettiin ja tilalle etsittiin inhimillisempiä tulkintoja kadotettujen kohtalosta. Helvetti on ollut myös loputon viihteen aihe jo keskiajalta lähtien. Nykyään helvettikuvastoa hyödynnetään kauhuelokuvissa, tietokonepeleissä ja rock-musiikissa.

Vuonna 2006 ensimmäisen kerran julkaistu teos on kattava esitys länsimaisen helvetin historiasta. Kari Kuula kirjoittaa synkästä aiheesta selkeästi ja yleistajuisesti, huumoria unohtamatta. Hänet palkittiin teoksesta Lauri Jäntin säätiön kunniamaininnalla.


Katso myös näitä tuotteita