Eläinten hoivassa — Eläimet mielenterveyden tukena

Pitkänen, Anna-Kaisa
Nimeke: Eläinten hoivassa — Eläimet mielenterveyden tukena
Tekijät: Pitkänen, Anna-Kaisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522889805
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.7.2023
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 317
Tuoteryhmät: Ihmissuhteet ja elämäntaito
Psykologia
Kirjastoluokka: 59.5624 Luovuus- ja toimintaterapiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eläinavusteinen terapia, psykoterapia, kognitiivinen käyttäytymisterapia, ratsastusterapia, ihminen-eläinsuhde, vuorovaikutus, psyykkiset vaikutukset, henkinen hyvinvointi, mielenterveystyö, harjoitukset
”Kissa tassuttelee lukkiutuneeseen tilanteeseen. Se puskee päätään ahdistuksesta vapisevan tytön jalkaan. Pyytää ja suorastaan kerjää rapsutusta. Tule, se pyytää meitä mukaan, mennään, sanoo aikuinen. Pieni hymyn tapainen näkyy lapsen suupielissä.”

Turvaa, rauhoittumista, huolenpitoa, elämäniloa - eläimet voivat tarjota meille paljon myönteisiä kokemuksia, kuten jokainen lemmikin omistaja tietää. Eläimiä käytetään entistä useammin tukena myös psykoterapiassa ja mielenterveystyössä. Ne synnyttävät myönteistä vuorovaikutusta, sitouttavat ja haastavat työskentelyyn inhimillisten tunteiden ja ajatusten parissa.

Psykologi Anna-Kaisa Pitkänen esittelee teoksessaan eläinten merkitystä psyykkiselle hyvinvoinnille ja psyykkisten ongelmien hoidossa. Kirja tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena teoksena kokonaiskuvan eläinavusteisesta psykoterapiasta, jota voidaan käyttää esimerkiksi traumaperäisen stressihäiriön, autismin kirjon ja tarkkaavuuden häiriöiden kuntoutuksessa. Vuorovaikutuksessa eläimen kanssa voimme tavoittaa myös sellaisia kokemuksia, joille ei vielä ole sanallista ilmaisua.

Eläinten hoivassa sopii niin ihmisen ja eläimen vuorovaikutuksesta, psyykkisestä hyvinvoinnista kuin eläinavusteisista hoitomuodoista kiinnostuneille. Pitkänen tekee työtään erityisesti hevosten mutta myös lampaiden, kanojen ja kissojen avustuksella.

Anna-Kaisa Pitkänen on psykologi. Hän on työskennellyt psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa. Tällä hetkellä hän toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana Hyvinkäällä. Hän valmistuu kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutiksi keväällä 2023 ja ratsastusterapeutiksi Ypäjän hevosopistosta 2024. Pitkänen on ammatiltaan myös toimittaja ja kirjoittanut aiemmin kirjat Hevosvoimia. Hyvää oloa hevosharrastuksesta (2008) ja Omalaatuinen ystäväni (2012)


Katso myös näitä tuotteita