Aivan äksänä — Kun huomasin kuuluvani sukupolveen

Leppä, Asta
Nimeke: Aivan äksänä — Kun huomasin kuuluvani sukupolveen
Tekijät: Leppä, Asta (Kirjoittaja)
Leppä, Asta (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523546905
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.8.2022
Hinta: 21,90 € 15,33 € (13,94 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Yhteiskunta, ympäristö
Elämäkerrat, henkilöhistoria
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
Avainsanat: muistelu, nuoruus, omaelämäkerrallisuus, parisuhde, populaarikulttuuri, sukupolvet, sukupolvikokemukset, työelämä, x-sukupolvi
Kovakantinen kirja, 2022

23,03 €

Yksinkertainen laskutoimitus sen kertoo: 1980-luvun alusta on jokseenkin yhtä pitkä matka tähän päivään kuin talvisodan alkuun. Voiko siis kummastella, että ajan riento on ollut yhtenäis-Suomen viimeisille kasvateille ja uuden ajan airuille - x-sukupolvelle - raju.

Millaista on huomata olevansa entinen kapinallinen maailmassa, joka on, no, ainakin erilainen kuin se, johon luuli kasvaneensa? Missä välissä omien kasvuvuosien radikaaleista ajatuksista on tullut, jos ei taantumusta, niin ainakin tavanomaisia? Mitä nuo nuoret oikein vouhkaavat?

Asta Leppä katsoo teoksessaan peiliin ja luotaa tanakkaan keski-ikään ehtineen x-sukupolvensa ristiriitaisia tunteita tässä kummalliseksi käyneessä maailmassa.

Tässä teoksessa ajanlasku alkaa Kekkosesta mutta Tukholman Henkkamaukassa on jo käyty ja pojillakin saattaa olla silmämeikkiä. Eikö se riitä? Mitä tässä elämässä pitäisi vielä ymmärtää?


Asta Leppä on Raisiossa asuva palkittu toimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut mm. teokset Voittajien varjot - Elämää eriarvoisten tasavallassa (2017) sekä Sävyttömät sanat - Kun vastakkainasettelut saivat vallan (2019), joka oli ilmestymisvuonnaan Kanava-tietokirjapalkintoehdokkaana.


Katso myös näitä tuotteita