Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa — nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta

Järvinen, Katriina; Kolbe, Laura
Nimeke: Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa — nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta
Tekijät: Järvinen, Katriina (Kirjoittaja)
Kolbe, Laura (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522473714
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.6.2012
Hinta: 15,90 € (14,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 1. painos, 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 179
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.11 Sosiaaliset järjestelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntaluokat, sosiaalinen kerrostuneisuus, sosiaalinen tausta, perhetausta, kokemukset, sosiaalinen liikkuvuus, tasa-arvo, hyvinvointivaltio
Luokkaeroja, Suomessako?

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta tasa-arvopyrkimyksineen on tuonut eri luokista lähtöisin olevat ihmiset samoihin kouluihin, työpaikkoihin ja naapureiksi tavalla, joka luokkayhteiskunnassa olisi ollut mahdotonta. Kohtaamiset ovat avartavia, rikastuttavia ja synnyttävät aitoja ystävyyssuhteita. Toisaalta ne voivat ruokkia erilaisuuden, ulkopuolisuuden ja häpeänkin kokemuksia. Ulkomaalaisten joukosta suomalainen on helppo erottaa - mutta onko luokkataustamme yhtä lailla tunnistettavissa ja millaisiin asioihin se meissä lyö leimansa?

Teos nostaa valokeilaan yhden sukupolven luokkaretken lapsuudesta aikuisuuteen. Teksti pohjautuu kirjoittajien sekä haastateltujen 30-50-vuotiaiden suomalaisten tosielämän kokemuksiin, tutkimustietoon ja kirjallisuuteen. Tekijäkaksikko on lähestynyt aihetta ennakkoluulottomasti, oman henkilöhistoriansa kautta, herkästi analysoiden ja huumorilla.


Katso myös näitä tuotteita