Yläluokka — olemisen sietämätön vaikeus

Kolbe, Laura
Nimeke: Yläluokka — olemisen sietämätön vaikeus
Tekijät: Kolbe, Laura (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522881236
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 257
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Yhteiskunta, ympäristö
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntaluokat, yläluokka, identiteetti, sosiaalinen identiteetti, elämäntapa, arvot (käsitykset), ihanteet, erottautuminen, valta, valtarakenteet, sosiaalinen kerrostuneisuus, sosiaalinen liikkuvuus, sosiaalinen nousu, koulutus, eliitit, sivistyneistö, sukupolvet, yhteiskuntakehitys, hyvinvointivaltio, sääty-yhteiskunta, historia
E-kirja, 2014
EPUB
13,90 €

Hyvä- ja huono-osaisuudesta ja yhteiskuntaluokkien eroista on viime vuosina keskusteltu vireästi, mutta yläluokka on säilyttänyt salaperäisen auransa. Millainen on yläluokka tämän päivän Suomessa, kuka siihen kuuluu, millaisin eväin sinne kivutaan tai kenties singahdetaan?

Laura Kolbe tarkastelee teoksessaan yläluokkaa, sen arvoja ja elämäntapaa. Mikä luonnehtii aikamme yläluokkaa? Miten aiempien vuosisatojen eliitin itseymmärrys ja ihanteet elävät tämän päivän menestyjien ja huippuosaajien maailmassa? Tasa-arvoiseksi ymmärretyssä Suomessa ei yleensä ole katsottu hyvällä oman menestyksen tai varallisuuden näyttämistä, mutta saako tai haluaako yläluokka jälleen näkyä aiempaa enemmän?


Katso myös näitä tuotteita