Yhteyden rakentajat — Kohti kaikille avointa kirkkoa

Raittila, Kaisa
Nimeke: Yhteyden rakentajat — Kohti kaikille avointa kirkkoa
Tekijät: Raittila, Kaisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523543164
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Yhteiskunta, ympäristö
Uskonto ja filosofia
Uskonto ja filosofia
Kirjastoluokka: 28 KRISTILLISET KIRKOT JA YHTEISÖT. KIRKKOHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhdenvertaisuus, tasa-arvo, kirkko (instituutio), tavoitteet, seksuaalivähemmistöt, sukupuolivähemmistöt, homoseksuaalisuus, syrjintä, eriarvoisuus, sukupuolineutraali avioliitto, avioliitto, dogmatiikka, teologia, kirkkokunnat, uskonnolliset yhteisöt, kirkolliskokoukset, kannanotot
Ladattava äänikirja , 2021
MP3
21,90 €

Nuorisotyöntekijä irtisanotaan virastaan, piispa ei vastaa kirjeisiin, ehtoollinen evätään, arkkipiispaa syytetään harhaoppisuudesta. Kirkon historia toistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjiviä rakenteita ja tapahtumia. Niiden vastapainona vähemmistöt rakentavat sinnikkäästi kotipaikkaansa kirkkoon, heidän puolustajansa perustavat solidaarisuusliikkeen ja sateenkaaripareja vihitään kristilliseen avioliittoon.

Kaisa Raittila kulkee kirkon kulisseissa ja dokumentoi yhdenvertaisuuden esitaistelijoiden kokemuksen ja näkökulman. Kirjan runsas haastatteluaineisto ja tarkka perehtyminen viiden vuosikymmenen tapahtumien taustoihin kertovat muutoksesta, joka etenee hitaasti mutta vääjäämättä kohti kaikille avointa kirkkoa. Kun ymmärrys ihmisestä avartuu, erilaisuus lakkaa olemasta uhka.

Kaisa Raittila on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja kirkon vaikuttaja.


Katso myös näitä tuotteita