Voittajien varjot — Elämää eriarvoisten tasavallassa

Leppä, Asta
Nimeke: Voittajien varjot — Elämää eriarvoisten tasavallassa
Tekijät: Leppä, Asta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522887382
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 215
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Yhteiskunta, ympäristö
Kirjastoluokka: 36.15 Elintaso. Kulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eriarvoisuus, yhteiskunta, yhteiskuntakehitys, hyvinvointivaltio, yhteiskuntaluokat, tulonjako, hyvinvointi, erot, yhteiskuntakritiikki
E-kirja, 2017
EPUB
11,90 €

Suomi juhlii satavuotista taivaltaan tasavaltana ja menestystään hyvinvointivaltiona. Yhteiskunnan notkelmissa elää kuitenkin kasvava joukko ihmisiä, jotka eivät voi niin hyvin. Kaikki köyhät eivät asukaan enää Afrikassa. Koulutukseen uskonut aikuinenkin voi päätyä ulkokehälle. Menestyksen pelimerkit jaetaan yhä useammin jo lapsuudessa.

Asta Lepän teos on matka suomalaisen yhteiskunnan ihanteisiin ja kipukohtiin. Menestyksen, vaurauden, onnellisuuden, nopeuden ja tasa-arvon ihanteet siivittävät matkaamme, mutta tunnelma kakkosluokan vaunussa alkaa käydä tukalaksi. Onnellisten tyrannia jyrää ja vauhdin vaade kirittää. Onko hyväosaisuus suorituslaji? Entä huono-osaisuus? Mitä ovat ne ihanteet, joihin sinä uskot?

Asta Leppä on Raisiossa asuva toimittaja sekä tiedettä ja taidetta yhdistävän, eriarvoisuutta tutkivan Kaksi Suomea -ryhmän jäsen. Hän on kirjoittanut teoksen Sinä et hävinnyt (2008).


Katso myös näitä tuotteita