Virsikirjamme virret

Väinölä, Tauno
Nimeke: Virsikirjamme virret
Tekijät: Väinölä, Tauno (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516076112
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 56,92 € (51,75 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 3. painos, 2009
Julkaisuvuosi: 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 744
Tuoteryhmät: Yhteiskunta ja kulttuuri
Kulttuuri, historia, taide
Uskonto ja filosofia
Uskonto ja filosofia
Kirkolliset ja seurakuntatyön kirjat sekä materiaalit
Musiikki
Kirjastoluokka: 24.3 Virret. Hengelliset laulut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: virret, virsikirjat, hakemistot, historia, henkilöhistoria, runoilijat
Virsikirjan virsien tekstien ja sävelmien takana on suuri määrä henkilöitä, tarinoita ja historiaa. Virsien taustan tunteminen auttaa ymmärtämään niiden sisältöä ja sanomaa. Virsikirjamme virret esittelee kaikki virsikirjamme 632 virttä, niiden historian ja tekijät. Virsirunoilijoiden ja -säveltäjien elämästä kertovat artikkelit sekä laajat hakemistot täydentävät kokonaisuutta.

Virsikirjamme virret -teos tukee virsikirjan käyttöä päivittäisen hengellisen elämän lähteenä ja on siten hyödyllinen jokaiselle seurakunnan jäsenelle. Seurakunnan työntekijöille se on erinomainen työväline ja virikemateriaali erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Kirjan kirjoittaja filosofian maisteri Tauno Väinölä on arvostettu hymnologi, joka on tutkinut virsiä vuosikymmenien ajan. Hänet tunnetaan virsitietouden kerääjänä ja jakajana, joka on kirjoittanut virsistä muun muassa Kotimaa-lehteen. Hän on osallistunut nykyisen, vuonna 1987 käyttöön otetun, virsikirjan valmisteluun virsikirjakomitean tekstijaoston jäsenenä. Tauno Väinölältä on aikaisemmin ilmestynyt virsistä kertovat kirjat Mua siipeis suojaan kätke (2002), Siunaa ja varjele meitä (2000) ja Kiitos sulle, Jumalani (1998).


Katso myös näitä tuotteita